13.12.2022.

08:20

Foto: Starsportphoto

Sport

NAVIJAČI, STRPITE SE, ZNA ŽELJKO ŠTA RADI! Legende Partizana ne očajavaju zbog trenutne situcije!

Navijači Partizana moraju da budu strpljivi i da veruju Željku Obradoviću, koji će postaviti stvari na svoje mesto, poručuju uglas čuveni košarkaši kluba iz Humske Željko Rebrača i Žarko Paspalj.

Pristalice crno-belih već nekoliko nedelja i te kako pate zbog voljenog kluba, koji je u nedelju u ABA ligi ispustio pobedu nad Cedevitom Olimpijom u gostima (77:74). Bio je to šesti poraz u poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima za tim Željka Obradovića. Crna serija počela je protiv Reala i Barselone u gostima u Evroligi, ali razočaranje tada nije bilo veliko, niti je iko pomišljao da pali alarm. Usledio je potom poraz u derbiju u ABA ligi, ispuštena pobeda protiv Valensije, a potom novi šamar od Zvezde u beogradskoj Areni u istorijskom evroligaškom obračunu.

Ređaju se povrede

Činjenica je da crno-beli nemaju ni sreće jer je veliki broj igrača povređen, poput Alekse Avramovića i Balše Koprivice, dok je Alen Smailagić sveže oporavljen. Sve to ne teši pristalice Partizana, ali legende kluba poručuju da ne treba očajavati.

Ako neko poznaje Obradovića, to je Željko Rebrača. Sa trofejnim trenerom je dva puta osvajao Evroligu, u dresu Partizana i Panatinaikosa, i navijačima poručuje da ne gube nadu.

Smailagić: Nema vremena za tugu


Partizan danas u 13. kolu Evrolige gostuje Asvelu u Lionu (Sport klub 2, 20.00). Centar Alen Smailagić je optimističan i kaže da njegova ekipa nema kada da tuguje.
- Moramo da mislimo pozitivno i pokušamo da izvučemo sve dobro i sve što može da nam pomogne u današnjoj utakmici. Dobra stvar kod zgusnutog rasporeda jeste što nemamo ni vremena, ni prava da tugujemo posle poraza, već možemo da se izdignemo i odigramo dobru utakmicu - naglasio je Smailagić


- Očekivanja su bila velika od početka. Sam dolazak Željka je stvorio euforiju kod navijača. Svi traže rezultate bukvalno preko noći. Razumem rasprodate dvorane i sezonske karte, sve je to lepo. Odlično je što se ta atmosfera vratila u Beograd, ali navijači moraju da imaju strpljenja. Bio sam član vrhunskih klubova koji su ulagali ogroman novac u tim, poput Panatinaikosa. Pa ni tu rezultati nisu došli preko noći, kao ni u Fenerbahčeu. Sada je ekipi potrebna podrška, lako je biti uz tim kada se pobeđuje. Željko će sve vratiti na svoje mesto - kaže Rebrača.

On naglašava i da igrači moraju da se prilagode radu sa vrhunskim stručnjakom.

- Verujem u Željka jer znam šta i kako radi. Posvećen je poslu 24 sata, ne sumnjam ni u njega ni u direktora Zorana Savića. Meni je jasan proces kako se ide do nečega. Ali i on mora da ima adekvatne igrače, da se prilagode njegovom načinu rada. To nije lak zadatak jer mnogi igrači nisu radili na tom nivou. Znam kako je, jer sam dugo sarađivao sa njim. Željku treba vremena da ih obuči da bi imali adekvatne performanse - smatra slavni košarkaš.

Informer

 

Žarko Paspalj sarađivao je sa Obradovićem kao saigrač u Partizanu, a kasnije mu je popularni Žoc bio i trener. Slavni reprezentativac Jugoslavije i legenda Partizana ne ulepšava stvarnost, ali poručuje da ništa nije izgubljeno.

- Očito je da su u krizi. Apetiti ove ekipe su da bude među najboljima, a našla se u situaciji koju verovatno niko u klubu nije mogao ni da zamisli. Ovaj mesec je jako težak i bitan jer i u ABA ligi moraju da se sastanu sa najboljim protivnicima. Ovaj pad forme, mada bih ja pre rekao pad koncentracije, desio se u najgorem mogućem trenutku. Propustili su priliku da nastave u pobedničkom ritmu, ali na sreću, sezona je duga i ništa nije izgubljeno. Moraće da se izbore sa svim problemima - kaže Paspalj.

Informer

 

Poraz nije drama

Nekadašnji NBA igrač dodaje da su očekivanja prevelika.

- Navijači su imali velike apetite kada je došao Željko, hteli su da vide Partizan iz nekih starih dana posle dugog posta. Po mom mišljenju, to nije u skladu sa onim što ovaj tim može da pruži. Treba da se fokusiraju na ABA ligu, nije toliko strašno izgubiti u Evroligi jer je najpre važno vratiti iskustvo igranja tog takmičenja. Mogu da prevaziđu sve ovo, pristojna su ekipa sa velikim trenerom - zaključuje Paspalj.

Informer je pokušao da stupi u kontakt sa predsednikom kluba Ostojom Mijailovićem i direktorom Zoranom Savićem. Prvi nije odgovarao na pozive, dok je Savić poručio da ne daje nikakve izjave.

EVROLIGA

13. kolo

Utorak

Crvena zvezda - Žalgiris 19.00
Olimpijakos - Fenerbahče 19.00
Asvel - Partizan 20.00
Bajern - Real M. 20.30
Armani - Makabi 20.30
Valensija - Panatinaikos 20.45


Sreda

Efes - Baskonija 18.30
Monako - Barselona 19.00
Virtus - Alba 20.30

 

Bonus video