Autor: Informer.rs

12.01.2023.

16:57

Foto: Starsportphoto

Sport

SJAJNA VEST ZA GROBARE! Partizanov DŽELAT ne igra u Areni! Obradović može da ODAHNE!

Amerikanac koji je Partizan zavio u crno u prvoj utakmici, kada je postigao 33 poena, ali i pogodio ključnu trojku pod faulom sa zvukom sirene za produžetak.

Kasnije su Obradovićevi izabranici izgubili meč u Vitoriji, pa će neigranjem bivšeg igrača Denvera imati veliku priliku da se revanširaju i dođu do pobede.

Kako je zvanično objavio klub iz Vitorije, Hauard zbog problema sa leđima koje je osetio u porazu od Bajerna pre dva dana (92:79) neće biti u radnom odelu tokom sutrašnjeg meča u Štark areni.

Nekadašnji saigrač Nikole Jokića ima sjajnu debitantsku sezonu u najelitnijem evropskom takmičenju. Ima 15,9 po meču, uz 46,1 odsto van linije za tri poena. Taj podatak dodatno dobija na značaju kada se u ozbir uzme da je prvi trojkaš takmičenja sa 3,3 precizna hica sa distance u proseku.

Partizan i Baskonija u petak igraju u Beogradu posle više od 12 godina. Poslednji duel ovih rivala odigran je 17. novembra 2010. godine u prvoj fazi Evrolige, kada su crno-beli slavili 74:71.

Informer

Markus Hauard

Samo dve i po godine godine ranije, "parni valjak" je slavio u revanšu četvrtfinala (76:55), ali je izgubio u majstorici u Vitoriji. Inače, dva tima su se prvi put srela na evroligaškopj pozornici u Beogradu polovinom januara 2002. godine tokom debitantske sezone crno-belih u osamostaljenoj Evrligi, kada su gosti slavili 85:80.