Autor: Informer.rs

27.01.2023.

11:25

Foto: FK Partizan

Sport

PRVI PORAZ PARTIZANA U TURSKOJ! Strelci zatajili! Horsens bolji od crno-belih! (VIDEO)

Bolji od pulena Gordana Petrića bili su fudbaleri danskog Horsensa, golom Arona Sigurdarsona u drugom poluvremenu.

Ovo je bio prvo poraz crno-belih na pripremema u Beleku ovog januara. Partizan će ovog petka odigrati još jedan meč, u generalnoj probi za nastavak sezone crno-beli će popodne igrati protiv moskovskog CSKA.

Na pauzu se otišlo bez golova. Crno-beli su vršili pritisak na odbranu Danaca, ali nisu uspeli da realiziju niti jednu priliku!

Aleksandar Lutovac je bio najbliži golu, ali je izblokiran u desetom minutu, a pokušaj Danila Pantića u 38. odbranio je golman Brolin.

Kazna Horsensa stiže nakon što Sigurdarson pogađa u 53. minutu nakon greške Slobodana Uroševića. Kapiten crno-belih nije dobro procenio situaciju, pa je Sigurdarson izašao sam na golmana Stevanovića i lako ga savladao! Menig je bio neprecizan u 66. minutu, dok je golman Danaca odbranio dobar pokušaj Fejse sa dvadesetak metara.

Crno-beli su u Beleku odigrali pet pripremnih utakmica – Krajova (1:1), Mladost Lučani (2:2), TSC (1:1), Austrija (0:0), Ahmat (3:1). Petrićevi izabranici će u prvom kolu prolećnog dela prvenstva u Superligi Srbije gostovati Napretku 5. februara.