• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Marija Zorić

27.01.2023

09:34

FUDBALER SA ZELENORTSKIH OSTRVA ZA INFORMER PORUČUJE: Dokazaću da nisam promašaj!

Starsportphoto

Partizan

FUDBALER SA ZELENORTSKIH OSTRVA ZA INFORMER PORUČUJE: Dokazaću da nisam promašaj!

Podeli vest

Svestan sam da jesenas nisam ispunio očekivanja, ali sada sam potpuno spreman da pomognem ekipi i da se odužim navijačima Partizana, kaže Patrik Andrade

Znam da su svi od mene jesenas očekivali mnogo više, ali sad sam spreman da se odužim i da u drugom delu sezone pokažem da nisam Partizanov promašaj, poručuje Patrik Andrade (29) za Informer!

Foto: Starsportphoto

 


Iskusni fudbaler došao je u Humsku letos iz azerbejdžanskog Karabaga kao veliko pojačanje i član idealnog tima Lige konferencija. Međutim, u prvih šest meseci nije ispunio visoka očekivanja, a u tome ga je sputala i neugodna povreda kolena. Zato je popularni "Patriković" bio posebno motivisan na pripremama u Beleku, kako bi se nametnuo stručnom štabu za status startera.

Rikardo pomogao

Odigrao je 22 meča za crno-bele, postigao dva gola i upisao tri asistencije, ali namerava da znatno popravi statistiku na proleće.

Foto: Printscreen You Tube

 


- Svestan sam da utisak nije sjajan posle prvog dela sezone, da su i navijači mnogo više očekivali od mene. Zato imam ogromnu želju da to promenim u narednom periodu. Mučila me dugo povreda kolena, a tu je bio i period adaptacije, koji svi mi stranci moramo da prođemo. Nije lako kad promeniš državu, grad, okruženje... Rikardo mi je mnogo pomogao, a imao sam i podršku ljudi iz kluba i stručnog štaba. Sad je sve na mestu, porodica je uz mene, tako da sam zaista zadovoljan. Dokazaću da Partizan nije pogrešio što me je doveo i da mogu da pomognem ekipi - kaže Andrade.

'Grobari' su sjajni, ići ću na košarku

Uspeva Patrik da isprati i dešavanja oko košarkaškog tima crno-belih, a planira uskoro da ode u Arenu i uživo pogleda neki evroligaški meč.


- Zvali su me Rikardo i Natho da idem s njima na utakmicu, tad nisam mogao zbog privatnih obaveza, ali uskoro ću sigurno otići da bodrim ekipu. Pratim rezultate, znam da je trener čuveni Željko Obradović i da je atmosfera u hali neverovatna. "Grobari" su sjajni navijači, uvek su uz Partizan, osetio sam to. Poseban doživljaj mi je večiti derbi. Pravo ludilo, šou na tribinama. Drago mi je što ću imati priliku opet to da doživim, jer se to posebno pamti - naglašava Andrade.

 


Reprezentativac Zelenortskih Ostrva ne krije da mu baš prija saradnja sa Gordanom Petrićem.
 

- Trener je super, ima odličan pristup, a čim je došao, počeli smo da pobeđujemo. Uneo je neke nove stvari, doneo pozitivnu energiju, što igračima jako prija. Lično, mnogo mi znači što je bio tu za mene u svakom momentu, ne samo što se tiče fudbalskih stvari već i privatnog života. Uvek je spreman da pomogne, popriča, posavetuje... Vidi se i po atmosferi, svi se družimo, puno je smeha i zabave, nema nervoze, ni tenzije. To je jedan od glavnih preduslova za dobre rezultate - smatra Andrade.

Supruga oduševljena

 

Vezista "parnog valjka" ima ugovor do juna 2025. i priznaje da ne bi imao ništa protiv da se što duže zadrži u Humskoj.


- Vidim sebe u Partizanu, možda dobijem i srpski pasoš kao Rikardo i Natho. Imam ugovor na još dve i po godine i jedini plan mi je da ga odradim do kraja. Navikao sam se na Srbiju, Beograd, ljude... I moja supruga je oduševljena, sklopili smo nova poznanstva, stekli prijatelje. Naučio sam i neke reči na srpskom jeziku, kao što su "dobro jutro, prijatno, kako si...". Saigrači su fenomenalni, družimo se svi, međusobno se pomažemo i stvarno sam srećan i ispunjen - zaključuje Andrade, koji je na 22 meča postigao dva gola i upisao tri asistencije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17