Autor: Informer.rs

12.02.2023.

09:46

Foto: Starsportphoto

Sport

OBRADOVIĆ SA SVOJIM ČAČANIMA: ABA liga nam je važnija od Evrolige! Mijatović: Igraćemo najbolje što možemo

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović kaže da je ekipi Borca svaka utakmica u regionalnoj ligi važna isto koliko i ekipi Partizana.

- Očekuje nas novi duel protiv Borca, kluba u kojem imamo mnogo prijatelja i kojem je svaka utakmica u ABA ligi veoma važna. Međutim, kao što sam već nekoliko puta govorio i nama je ABA liga veoma važna, čak i važnija od ovih utakmica koje igramo sredinom sedmice. Imali smo dan odmora, treniračemo  i dati sve od sebe da se pripremimo i odigramo utakmicu od početka do kraja s maksimalnom koncentracijom. Medicinski tim i dalje radi na oporavku igrača koji su imali zdravstvene probleme i nadamo se da će se svakog dana igrači osećati sve bolje - izjavio je Obradović pred utakmicu sa Čačanima

Trener Borca iz Čačka Dejan Mijatović smatra da, iako oslabljena, njegova ekipa mora da odigra ozbiljno na gostovanju Partizanu.

- Imamo obavezu da odigramo protiv Partizana najbolje što možemo. Takođe, postoji odgovornost i prema publici. Siguran sam da će momci koji budu izašli na teren u nedelju pružiti svoj maksimum, da odigraju na pravi način - rekao je Mijatović i dodao da se od virusa još uvek nisu oporavili svi igrači: 

- Verovatno ćemo ponovo biti bez kapitena Nemanje Todorovića i Save Lešića. Polako pokušavamo da uvedemo igrače u trenažni proces

ABA LIGA

19. kolo

Petak

Mornar – MZT 93:84

Cibona – Split 72:90

Subota

Studentski centar - Mega 83:103

FMP - Cedevita Olimpija 79:86

Budućnost - Igokea 91:58

Nedelja

Zadar - Crvena zvezda 17.00

 Partizan – Borac 19.00