• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.02.2023

07:10

NAŠI VELIKANI SANJAJU PLASMAN U ZAVRŠNICU EVROLIGE! Večitima potrebno po 18 pobeda za plej-of!

Starsportphoto©

Košarka

NAŠI VELIKANI SANJAJU PLASMAN U ZAVRŠNICU EVROLIGE! Večitima potrebno po 18 pobeda za plej-of!

Podeli vest

Košarkašima Crvene zvezde biće neophodno još sedam pobeda, a Partizanu pet trijumfa u nastavku Evrolige da bi se domogli plej-ofa, procene su stručnjaka.

Košarkašima Crvene zvezde i Partizana potrebno je po 18 pobeda u Evroligi kako bi se domogli plej-ofa!

Do kraja regularnog dela sezone najjačeg evropskog klupskog takmičenja ostalo je još deset mečeva, a prema trenutnom stanju stvari i u poređenju sa prethodnim sezonama, 18 pobeda bi trebalo da bude dovoljno za plasman u top osam. Time se u analizama stanja u Evroligi bave gotovo svi specijalizovani košarkaški sajtovi uz napomenu da bi u najboljem slučaju jedan ili dva tima mogli i sa 17 trijumfa u plej-of.

Dobar raspored

Zvezda je zbog loše serije, koju je konačno prekinula pobedom nad Makabijem u Tel Avivu, u nepovoljnoj situaciji jer ima skor od 11 pobeda i 13 poraza. Samopouzdanje je timu sa Malog Kalemegdana znatno poraslo zbog trijumfa nad jednim od direktnih konkurenata za top osam, a dobro je i što imaju malo lakši raspored od crno-belih. Domaćini su na četiri od poslednjih pet utakmica u ligaškom delu sezone, a ugostiće direktne konkurente za plej-of: Baskoniju i Valensiju. Zvezda će, s druge strane, gostovati timovima koji se polako opraštaju od ambicije da se domognu doigravanja za evropsku titulu.

 

Foto: Starsportphoto

Zveuzda srušila Makabi

RASPOREDI UTAKMICA

Zvezda - Alba 24. februar
Bajern - Zvezda 2. mart
Zvezda - Efes 8. mart
Panatinaikos - Zvezda 10. mart
Barselona - Zvezda 17. mart
Zvezda - Baskonija 29. mart
Zvezda - Valensija 29. mart
Asvel - Zvezda 31. mart
Zvezda - Olimpijakos 6. april
Zvezda - Fenerbahče 13. april
Partizan - Fenerbahče 23. februar
Partizan - Alba 2. mart
Virtus - Partizan 7. mart
Armani - Partizan 9. mart
Efes - Partizan 16. mart
Partizan - Olimpijakos 24. mart
Partizan - Barselona 28. mart
Partizan - Real 31. mart
Monako - Partizan 7. april
Partizan - Panatinaikos 14. april


Centar Zvezde Filip Petrušev nagoveštava da će srpski i regionalni šampion tek da "nagazi" gas i da pojuri plej-of.

- Pobeda protiv Makabija je jako, jako bitna za plej-of. I dalje smo u konkurenciji i mnogo je dobro što smo pobedili direktnog protivnika za plasman u osam najboljih. Dugo nismo igrali tako dobro kao u Tel Avivu i sada samo treba da nastavimo u istom ritmu - kaže Petrušev.

Zvezdi naruku ide i to što će samo još jednu utakmicu odigrati bez najvećeg pojačanja Fakunda Kampaca, koji će od 1. marta moći da nastupa u Evroligi.

Najbolji u Areni

S druge strane, Partizan ima nešto teži raspored, ali i dve pobede više od Zvezde, zbog čega konce drži u svojim rukama. Šest utakmica igraće na svom terenu u rasprodatoj beogradskoj Areni, ali gosti u Beogradu biće tri trenutno najjača evropska tima: Olimpijakos, Barselona i Real.

Foto: Starsportphoto

 



Kapiten Kevin Panter uopšte ne sumnja da će "parni valjak" ostvariti polovičan učinak u narednih deset utakmica.

- Mislio sam i ranije da smo tim za plej-of, pričao sam o tome pre nekoliko meseci. Ništa se nije promenilo, pogotovo sada, kada smo u seriji od četiri pobede. Sve mi kontrolišemo. Možemo sigurno do plej-ofa, a onda ko zna... Verujem da ćemo do kraja regularnog dela ostvariti pobeda koliko je potrebno - kaže Panter.

Partizan rasprodao Arenu za Real i Barsu

Španske velikane čeka pakao u beogradskoj Areni! Košarkaški klub Partizan saopštio je da su rasprodate karte za utakmice 31. i 32. kola Evrolige, koje će biti odigrane 28. i 31. marta. Tada će u Beograd doputovati Barselona i Real Madrid, dok je ostalo još malo karata za duele protiv Albe 2. marta i Panatinaikosa 14. aprila. Prvi naredni meč u Evroligi Partizan igra protiv Fenerbahčea u Areni 23. februara, a i za taj duel karte su uveliko rasprodate.

 

EVROLIGA

24. kolo 

Sreda

Alba - Olimpijakos 60:93

Četvrtak

Makabi Tel Aviv - Crvena zvezda 86:89

Bajern Minhen - Partizan 71:82

Virtus Bolonja - Barselona 75:92

Petak

Monako - Asvel 87:75

Žalgiris - Baskonija 79:75

Panatinaikos - Valensija 91:92

Odloženo

Fenerbahče - Olimpija Milano

Anadolu Efes - Real Madrid

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani
Politika

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani

U francuskom gradu Troyesu održana je ceremonija obeležavanja Dana sećanja na stradale, prognane i nestale Rome na Kosovu i Metohiji. Burhan Osmani, organizator i inicijator ovog događaja, podsetio je prisutne na teške okolnosti u kojima su se Romi našli tokom rata na Kosovu i Metohiji u drugoj polovini 1990-ih godina, kada su Albanci hteli da otcepe južnu srpsku pokrajinu.

21.06.2024

19:42

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!
Politika

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je 2. sednicu Skupštine grada Beograda za ponedeljak, 24. jun, u 10 časova. Mesto održavanja sednice je zgrada Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6, u velikoj sali u prizemlju. Na dnevnom redu ove sednice naći će se izbor gradonačelnika Beograda, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

21.06.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51