18.02.2023.

17:27

Foto: FK Partizan

Sport

AKO ZVEZDA I PARTIZAN ODLUČUJU NIKAD SE NEĆE DOGOVORITI! Gordan Petrić pred Spartak o derbiju! TO JE TRAGEDIJA!

- Ulazimo u ritam četvrtak - nedelja i nadam se da ćemo ostati malo duže u tom ritmu. Igramo protiv ekipe koja je izgubila oba meča (u prolećnom delu sezone), protiv Čukaričkog su možda mogli da uzmu neki bod.. Mi idemo posle Evrope i nadam se da su igrači spremni i svesni šta nas očekuje sutra - rekao je Petrić na konferenciji za novinare u Sportskom centru Teleoptik.

Posle pobede protiv Šerifa u Ligi konferencija, fudbaleri Partizana sutra nastavljaju takmičenje u Super ligi Srbije gostovanjem Spartaku.

Crno-beli su u prošlom kolu doživeli težak poraz od ekipe Mladost GAT i ovo 22. kolo domaćeg šampionata dočekuju sa 11 bodova manje u odnosu na Crvenu zvezdu.

- Ono što se desilo protiv Mladosti se dešava, ali zadovoljan sam reakcijom... Sutra će biti totalno druga priča nego protiv Novog Sada. Ekipa je svesna šta nas čeka sutra i siguran sam da su spremni. Videćemo posle na treningu da li ima nekih problema, ali nemam informacija da neko ne može da igra - rekao je Petrić i dodao da ne veruje da će biti velikih promena u timu.

Informer

Petrić je govorio i tome šta je naučio iz poraza od Mladosti, odnosno kako je posle tog poraza postao bolji trener.

- Treniranje sa strane ne vodi glavnom cilju, a to je utakmica. Dešavalo se to i u prošlosti... Moraju da misle o svom telu. Ne mogu svi da budu u rangu Kristijana Ronalda, to mu je majka priroda dala i on to može da izdrži. Tu sam mogao da reagujem. Ti porazi mene čine boljim trenerom. Postoji razlog zašto igrač dobije slobodan dan, zašto se jedan dan radi jedna, a drugi dan druga vrsta treninga. Moraju da budu sveži za utakmice, da razmišljaju o svom telu - rekao je Petrić.

Jedna od tema prethodnih dana je i termin predstojećeg "večitog" derbija. Iz Crvene zvezde su najavili da će se meč odigrati 1, a ne 2. marta na stadionu "Rajko Mitić", zbog čega su se pobunili iz Humske.

Informer

Petrić je naveo da ne zna kakav je Pravilnik i ko o tome odlučuje.

- Ako Zvezda i Partizan odlučuju, nikad se neće dogovoriti. To je tragedija, da dva kluba ne mogu da se dogovore oko jednog termina. Ako Zajednica odlučuje, onda treba da kažu i gotovo - rekao je Petrić.

On je dodao i da bi njegovom timu značio jedan dan duže odmora.

- To će možda da se desi Zvezdi sledeće godine. Ja ako budem sledeće godine i ako se slično desi, ja bih rekao da izađemo u susret ekipi koja je imala manje odmora -naveo je trener Partizana.

- Ako ide u krug, nikad se Zvezda i Partizan neće dogovoriti. Ako već ne mogu, onda ima pravilnik i zna se šta sledi posle toga Ako treba da igramo u sredu, igraćemo. Ako treba u četvrtak, igraćemo. Moramo da izađemo - rekao je Petrić.

Utakmica između Spartaka i Partizana na programu je sutra od 17.00.