• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2023

19:30 >> 23:00

RIKARDO PARTIZANOV ŠERIF! Crno-beli GOLOM REKORDERA SA IGRAČEM MANJE pobedili u Kišinjevu! JUNAČKI, NEMA ŠTA! (VIDEO+FOTO)

REUTERS

Partizan

RIKARDO PARTIZANOV ŠERIF! Crno-beli GOLOM REKORDERA SA IGRAČEM MANJE pobedili u Kišinjevu! JUNAČKI, NEMA ŠTA! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana pobedili su ekipu Šerifa 1:0 u prvom meču plej-ofa Lige konferencija.

Gol odluke postigao je Rikardo Gomeš u 45. minutu.Gol odluke postigao je Rikardo Gomeš u 45. minutu.

Utakmica se zbog bezbednosnih razloga igrala u Kišinjevu umesto u Tiraspolju, odakle je osnovan moldavski tim, a UEFA je odlučila ne bude navijača na tribinama.

Prvi su zapretili domaći fudbaleri. Pokušao je sa distance igrač domaćih Talal pravo u golmana Popovića. Tri minuta kasnije Prva ozbiljnija šansa na stadionu Zimbru.Velika gužva u šesnaestercu crno-belih, reklo bi se i panika u odbrani, Tapsuba je šutirao, Popović brani. Minut kasnije Menig je dobio jak udarac, završio na travi, u prvom trenutku delovalo je ozbiljno, ali medicinski tim crno-belih ga je brzo "sredio" i vratio na teren.

ŠERIF - PARTIZAN 0:1 (0:1)

Stadion: "Zimbru" u Kišinjevu. Sudija: Harm Osmers (Nemačka). Žuti kartoni: Mumuni, Tapsani (Šerif), Belić, Popović (Partizan). Crveni: Vujačić u 49. minutu, Garananga u 89. minutu. Strelac: Rikardo u 45. minutu.

ŠERIF: Koval, Zohuri, Garananga, Kiki, Kpozo, Diop, Badola, Kijabu (od 81. minuta Radeljić), Talal (od 50. Mumuni), Atiemven (90+2), Tapsoba.

PARTIZAN: Popović, Filipović, Marković, Vujačić, Šehović, Belić (od 56. Ilić), Fejsa, Natho, Menig (od 71. Andrade), Dijabate, Rikardo (Pavlović 90+6) .

Do sredine prvog dela opasniji je bio Šerif Tapsoba je ponovo šutirao, a onda su Moldavci tražili i penal, ali nemački sudija je samo odmahnuo rukom.

Sreća za Partizan u 22. minutu - Prečka za Šerif, to je bio pravi, pravcati zicer. Prvo je Tapsoba je pogodio prečku, a onda je Popović u nastavku akcije odbranio čistu šansu Badola.

Do kraja prvog dela još poneko uzbuđenje, a onda bum - Rikardo i gooool, Partizan je poveo - Rikardo Gomeš je na levoj strani prihvatio loptu, poveo je unapred, a onda šutirao i savladao Kovala, 0:1. Lopta je zakačila defanzivca domaćih i tako prevarila golmana.

Na startu drugog poluvremena, Popović je još jednom dobro reagovao, posle udarca Tapsobe, te tako neutralisao smušenu reakciju saigrača iz odbrane.

Foto: Starsportphoto

Nije mnogo prošlo do trenutka kada je Partizan ostao sa desetoricom na terenu, zbog direktno crvenog kartona za Igora Vujačića.

Crnogorski štoper je bukvalno pokupio kapitena domaćih, Talala, koji je uz bolnu grimasu i vrisak tražio isključenje Vujačića, a ne samo žuti karton.

Sudija Osmers je na nagovor kolega iz VAR sobe još jednom pogledao snimak i preinačio odluku, te defanzivca gostiju poslao u svlačionicu.

Šerif je, logično, preuzeo kontrolu, imao nekoliko pokušaja,

Kružili su domaći oko gola Partizana, ali ekipa iz Tiraspolja nije uspela da iskoristi brojčanu prednost.

Bedem ispred gola Popovića funckionisao je bez greške i na kraju je odoleo Šerifu.

TOK MEČA:

 

 

DRUGO POLUVREME

KRAJ UTAKMICE!!! Partizan je sa igračem manje pobedio u Kišinjevu!!!!

90. minut - Igraće se još sedam minuta nadoknade vremena.

89. minut - Crveni karton za Garanangu! Međutim, poništeno je iskjljučenje posle gledanja VAR-a zbog igranja rukom Dijabatea.

87. minut - Kruže fudbaleri moldavskog kluba oko gola Partizana, ali nema opasnosti po gol Popovića.

76. minut - Natho je napravio nespretan faul na ivici šesnaesterca iskosa. Centrira Atiemven ali Popović hvata loptu.

Foto: Reuters

70. minut - Lopta je uglavnom u nogama domaćih fudbalera, koji jure izjednačenje.

66. minut - Šehović bespotrebno grubo faulira Mumunija na 20-tak metara od gola. Slobodan udarac za Šerif. Šut iz slobodnjaka, lopta pogađa živi zid.

65. minut - Zohuri je odlično centrirao, a Atiemven šutirao iz dobre situacije preko gola. 

60. minut - Kakva šansa za dupliranje vođstva! Štetaaaaaa! Menig je izbio sam ispred golmana, šutirao, ali Koval je sjajno odbranio.

55. minut - Menig odlično probio po levoj strani, vratio povratnu za Natha - traljav šut Izraelca.

 

 

49. minut - Vujačić je prvo pokupio Talala, koji se nezgodno prizemljio traživši od sudije crveni za igrača Partizana. Osmers mu je prvo pokazao žuti, ali reagovao je VAR i Vujačić je isključen.

48. minut - Nespretno su reagovali defanzivci Partizana, šut Tapsobe, ali Popović još jedanput na nivou.

46. minut - Nastavljena je utakmica u Kišinjevu, crno-beli su prvi krenuli sa centra!

 

PRVO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA U KIŠINJEVU

45. minut - GOOOOOOOOL!!! Rikardo Gomeš!!! Partizan vodi protiv Šerifa! Rikardo Gomeš je na levoj strani prihvatio loptu, poveo je unapred, a onda šutirao i savladao Kovala, 0:1. Lopta je zakačila defanzivca domaćih i tako prevarila golmana.

To je 20. gol Rikarda u evropskim utakmicama, a 84. ukupno u dresu Partizana.

41. minut - Najbolja šansa za Partizan. Rikardo Gomeš se lepo okrenuo u petercu, doduše iskosa, snažno šutirao, ali golman Koval jednom rukom odbranio. 

35. minut - Defanzivci Partizana puštaju u šesnaestercu da šutira. Ponovo je Popović na mestu.

29. minut - Rikardo je ciljao Dijabatea, bio je blizu, ali Kpozo intervenisao dovoljno da lopta dođe do golmana Kovala.

27. minut - Evo uzbuđenja i gužve u šesnaesetrcu domaćih. Belić je pronašao Rikarda, koji je odložio loptu do Markovića, ali on nije uspeo da šutira... 

Foto: REUTERS

24. minut - Moldavci traže penal! Diop je pao, ali nije se čula pištaljka sudije Osmersa. 

22. minut - Prečka! Sreća za Partizan! Ovo je bio pravi, pravcati zicer. Prvo je Tapsoba je pogodio prečku, a onda je Popović u nastavku akcije odbranio čistu šansu Badola.

16. minut - Novi pokušaj Tapsobe. Ponovo je šutirao, ali preko gola Popovića. Bezopasno po golmana Partizana.

9. minut - Pokušava Dijabate, samo da je lopta prošla jednog defanzivca Šerifa bilo bi "čupavo" za domaće. Međutim, nije... Natho je asistirao. 

Foto: REUTERS

7. minut - Menig leži na travi, dobio je nezgodan udarac. Ipak brzo je ustao i nastaviće utakmicu

6. minut - Prva ozbiljnija šansa na stadionu Zimbru.Velika gužva u šesnaestercu crno-belih, reklo bi se i panika u odbrani, Tapsuba je šutirao, Popović brani.

3. minut - Prvi šut u okvir gola na utakmici, pokušao je sa distance igrač domaćih Talal pravo u golmana Popovića.

1. minut - Sa centra su prvi krenuli fudbaleri Šerifa

UŽIVO

20.59 - Utakmica počinje minutom ćutanja za sve žrtve katastrofalnog zemljotresa u Turskoj i Siriji.

20.57 - U toku je intoniranje himne Lige konferencija meč uskoro počinje.

20.27 - Prvenstvo Moldavije se i dalje nije nastavilo tako da je Šerif imao samo prijateljske utakmice kao pripremu za meč sa crno-belima, a na ta dva susreta odigrao je remi i doživeo poraz. Partizan je odigrao dve utakmice u Superligi Srbije, pobedio je Napredak sa 1:0, ali je onda usledio šokantan poraz od Mladosti GAT, 0:4.

20.10 - Roberto Bordin, trener Šerifa, ovako je najavio meč:

Svaki trener voli da vidi pun stadion, ali tako je kako je. Možda će to uticati na igru. Lično bih voleo da su na tribinama i naši i protivnički navijači. Do sada nisam imao ovakvo iskustvo i veoma mi je žao što je sada tako. Čeka nas važan meč i spremni smo za njega. Protivnik je dobro organizovan, imaju dobar napad. Ipak, ne gledamo protivnika, svaki tim je drugačiji, trener treba da razmišlja samo o svojoj ekipi. Mi imamo neke nove igrače u timu, Abu Utara neće igrati zbog povrede, četvorice više nema jer su napustili klub. Sutra ćemo odlučiti ko putuje u Kišinjev

 

20.05 - Trener Partizana Gordan Petrić uoči meča rekao je da bi bio zadovoljan sa više rezultata, ali da je najvažnije da njegovi igrači pruže maksimum u prvom meču plej-ofa Lige konferencija.

- Dobar rezultat za nas bi bio 0:0, 1:0, i 0:1, ali generalno ima tu da se igra dosta, jedna utakmica sutra, druga utakmica za sedam dana, tako da ćemo videti gde će nas to odvesti. Za mene je bitno da igrači daju maksimum sutra i to je ono što me interesuje - istakao je Petrić na konferenciji za novinare.

Foto: FK Partizan

19.59 - Šerif je u grupi sa Sosijedadom, Mančester junajtedom i Omonijom bio trećeplasiran sa šest osvojenih bodova.

19.55 - Partizan je do ove faze takmičenja stigao pošto je u grupi sa Nicom, Kelnom i Slovackom, završio kao drugi na tabeli.

19.30 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo meča Šerif - Partizan na portalu Informer.rs.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija