Autor: Informer.rs

29.03.2023.

08:11

Foto:

Sport

LEGENDA PARTIZANA OPLELA PO SUDIJAMA I EVROLIGI: Dugo nisam video tendencioznije suđenje! Koliko života ima Šarunas?

Katalonci su slavili  u "Areni" pred 20.000 navijača (89:80), a sudijska trojka u sastavu Boris Rižik, Ana Panter i Sefi Šemeš odlukama je razbesnela bivšeg asa crno-belih. Nije ih štedeo posle utakmice, kao ni Evroligu.

- Nikad ne komentarišem suđenje, niti hoću da umanjim zasluženu pobedu Barselone, ali izraelski sudija... Dugo nisam video tendencioznije suđenje, pritom na domaćem terenu i u pravim trenucima. Na kraju navlačenje na stranu Partizana da bi na semaforu izgledalo drugačije. Bilo je stvarno neverovatno! Tendenciozno - rekao je za  "Sport Klub" Berić.

Informer

 

Šarunas Jasikevičus temperamentno vodi mečeve, konstantno prigovara arbitrima, pa se Berić obratio Evroligi.

- Pitao bih javno Evroligu, koliko života ima Šarunas Jasikevičijus i koliki može da pravi pritisak na sudije. Najveći pritisak pravio je na izraelskog sudiju kad je dosudio jedan faul u korist Partizana. Autoritet jeste važan, ali zna se da Željko ima četiri puta veći autoritet od svih trenera, pa šta bi on trebalo da radi, da sapliće sudije? Jasikevičijusu se toleriše sve kad je Partizan prišao na tri razlike. 

Informer

Barselona je pobedom u "Areni" ostvarila 21. trijumf i sa skorom 21-10 nastavila borbu za prvo mesto sa Olimpijakosom i sa Real Madridom, koji dolazi u Beograd u petak. Partizan je sedmi sa skorom 17-14, dok je iza njega osmoplasirana Baskonija koja sada ima učinak 16-15.