• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.03.2023

07:12

KALKULACIJE! Ima li razloga za paniku? Evo šta je Partizanu potrebno za plasman u TOP 8!

Starsportphoto

Partizan

KALKULACIJE! Ima li razloga za paniku? Evo šta je Partizanu potrebno za plasman u TOP 8!

Podeli vest

Košarkaši Partizana izgubili su pred 20.000 navijača od ekipe Barselone sa 89:80 (25:21, 19:24, 22:13, 23:22) u 31. kolu Evrolige i nisu iskoristili prvu meč loptu za plasman u Top 8 Evrolige.

Uprkos porazu, crno-beli su na korak od plasmana u Top osam, pošto su i dalje sedmi na tabeli sa skorom 17-14.

Crno-belima bi mogla da bude dovoljna još samo jedna pobeda, dok bi sa dve bili sigurni bez obzira na ostala dešavanja. Narednu šansu imaće već u petak, kada ih čeka možda i najteži ispit, duel sa Real Madridom. Posle Madriđana slede Monako i Panatinaikos.

Foto: Starsportphoto

 

Baskonija je slavila protiv Albe sa 93:87, pa je sad na učinku od 16 pobeda i 15 poraza i do kraja Evrolige imaju duele protiv Fenerbahčea, Olimpijakosa i Valensije. Dobro je što Partizan ima bolji međusobni skor, i ako u slučaju istog broja pobeda i poraza, Partizan će biti u prednosti.

Takođe, za crno-bele je bitno da Monako trijumfuje protiv Žalgirisa, a ne bi bilo loše ni da Crvena zvezda pobedi Valensiju. 

 

 

Valensija može da otpadne iz konkurencije za četvrtfinale, crno-belima bi dobro došla pobeda Monaka... Nije uspeo Partizan da nastavi niz i skine sklap Barseloni. Izostala je treća u nizu, odnosno 18. u sezoni, koja bi vrlo izvesno značila i plasman u četvrtfinale. Ipak, Katalonci su bili bolji sinoć u Beogradskoj areni i odložili veliko slavlje više od 20.000 gledalaca. Ali da se ovim porazom nešto drastično promenilo na štetu srpskog predstavnika - i nije. Pa čak ni to što neki drugi rezultati nisu išli naruku crno-belima, nije promenilo činjenicu da učenici Željka Obradovića i dalje sve čvrsto drže pod kontrolom. Istina, ovaj poraz značajno je udaljio Partizan od petog mesta, međutim to sada i nije tema... Nećemo se baviti detaljnim kalkulacijama, za njih je rano - još ni 31. runda nije kompeltirana - no ono što je jasno jeste na čijoj strani navijači Partizana danas treba budu. U njihovom je interesu, za početak, da u premijernom meču dana Žalgiris trijumfuje protiv Monaka i tako poput Baskonije priđe na samo pobedu zaostatka, a potom im ostaje da podrže komšiju i večitog rivala Crvenu zvezdu u sudaru sa Valensijom. Španski tim, doduše, nije neka naročita pretnja crno-belima, pogotovo uzimajući u obzir njegov raspored do kraja, međutim crveno-beli bi mogli da ga maltene definitivno izbace iz svih kombinacija za TOP 8. Dakle, tek kada se ova dva meča završe, Žalgiris - Monako i Crvena zvezda - Valensija, moći ćemo detaljnije da se pozabavimo projekcijama. Tada će situacija biti nešto jasnija, svi će imati po 31 odigranu utakmicu i moći ćemo da 'vadimo digitrone', premeravamo međusobne duele, pa možda i da projektujemo eventualne krugove. Do tada, pred vama je raspored Partizanovih direktnih rivala u borbi za četvrtfinale. Realno gledano, preostala su još dva mesta među osam i trenutno je pet kandidata. Kako smo već konstatovali, koliko večeras još jedan bi mogao da otpadne...

 

 

- Oni su kvalitetan tim. Probali su da koriste prednosti u odnosu na nas. Primali smo lake poene iz tranzicije. Nismo dobro otvorili utakmicu u napadu. Šutirali smo iz nekih loših pozicija. Vratili smo se na -4, pa smo primili pet na najlakši mogući način - rekao je Željko Obradović posle poraza. 

Foto: Starsportphoto

 

Protivnik je imao odgovor na sve pokušaje crno-belih da preokrenu rezultat.

- Ne možeš stalno isto odbranu da igraš. Da bi menjao odbranu, moraš da budeš koncentrisan. Oni imaju kvalitet, spuštali su loptu Mirotiću... Kada se lomila utakmica, to je bilo problematično, Mirotić je ubacio dva šuta spolja. Imali smo stravičan pritisak na igrača koji dodaje loptu i tu smo napravili i vratili se utakmicu i primili trojku u završnici prvog poluvremena. Šutirali su bolje i zaslužili su pobedu. Kvalitetniji su tim.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
teodor

pre 1 godinu

Partizan i dalje stoji odlicno na tabeli! Iz njega su Baskonija sa pobedom manje na osmom mestu a Zalgiris i Efes imaju dve pobede manje,Valencija cak tri. PArtizan je najverovatnije vec kvalifikovan medju osam,ali jos nije iskljucena i mogucnost da ispadne. Sigurno ga kvalifikuje pobeda u poslednjem kolu rotiv PAO-a. Treba imati u vidu veliku povoljnost da Partizan ima bolji skor i sa Zalgirisom , Baskonijom i Efesom u medjus. kos razlici, a Efesa je i oba puta tukao(!). Po meni ,to je ogromna prednost, gotovo nepremostiva za sve konkurente Partizanu koje sam prethodno nabrojao. Samo jedna pobeda od tri meca Partizana i konacno kvalifikuju, moze i protiv Reala(!?), ali je realnije protiv PAO-a! Zato je bitno, npr, da CZ tuce Baskoniju, da joj ne da da se priblizi Partizanu. Zato, Grobari, mozete se vec radovati, nass Pacco je vec u gornjem spratu Evrolige,gotovo sigurno,ali ne i definitivno. Zato, kad se radujemo neka to bude onako "malo u sebi....za svaki slucaj" A sta bih ja voleo? Pa da u iducem kolu klepimo Kraljeve! E, to bi bilo kraljevski i zasluzeno!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija