30.03.2023.

10:20

Foto: Starsportphoto

Sport

KOŠARKAŠI CRNO-BELIH ARHIVIRALI UTAKMICU SA KATALONCIMA: Zaboravljamo na Barsu, pašće Real!

Glave su nam gore posle poraza, želimo da pobedimo Real pred našom publikom, kažu uglas košarkaši Partizana Dante Egzum i Aleksa Avramović.

Crno-beli poraženi su od Barselone u 31. kolu Evrolige u krcatoj beogradskoj Areni sa 89:80 i propustili su šansu da sa manje tenzije privedu regularni deo kraju. Borba za top osam izabranika trenera Željka Obradovića svakako i dalje traje i bila bi tragedija za sve koji vole crno-bele boje da im nastavak takmičenja izmakne. Utešno za navijače je što njihovi miljenici nisu klonuli duhom, već poručuju da su već zaboravili na poraz od Barse i da su okrenuti sutrašnjoj utakmici sa Realom (20.30, Sport klub 1).

Sjajna atmosfera

Imamo samopouzdanje i verujemo jedni drugima
Aleksa Avramović

Kobna treća četvrtina

Dante Egzum bio je najbolji u poraženom timu sa 24 poena. Videlo se da uživa na terenu i slavio je pojedine poene sa navijačima, što ranije nije radio. Nažalost po njega, to nije bilo dovoljno za 18. pobedu. Priznaje da mu je teško, ali istovremeno naglašava da mu je sada samo bitno da padne Real Madrid pred više od 20.000 navijača u Areni.

- Nema za čim da se žali, zaboravili smo na Barsu i okrećemo se sledećem meču. Želimo da pobedimo svakog na svom terenu. Čeka nas još jedna velika utakmica. Pred nama su teški mečevi, koje moramo da dobijemo ako želimo da nastavimo da se takmičimo. Posebno je teško kada se igra na svakih nekoliko dana. Teško je i biti poražen, iako o tome više ne mislimo. Mislim da smo se borili, postoje neke sitnice koje smo mogli da uradimo bolje i naučićemo nešto iz utakmice sa Barsom. Moramo i njima da odamo priznanje, pogađali su teške šuteve, posebno u trećoj deonici - jasan je Australijanac.

Informer

 



Njegov saigrač Aleksa Avramović slično razmišlja. Nije želeo preterano da se bavi time što je za njegov tim uglavnom treća četvrtina ta koja je kobna ove sezone u Evroligi. Srpski reprezentativac zadovoljan je periodom nakon poraza u Kupu Koraća i polufinalu od Zvezde i već se okrenuo sutrašnjem meču sa Realom.

- Glave su nam gore, imamo izuzetan period iza nas posle Kupa. Imamo samopouzdanje, verujemo jedni drugima. Poraz je prošlost, uradićemo analizu i spremamo se za Real Madrid - jasan je Avramović.

Rano za kalkulacije

Za kalkulacije za top osam je još rano, ali su crno-beli favoriti da se tamo nađu kada se u obzir uzmu preostali konkurenti. Pored pomenutog meča sa Realom, ostalo im je gostovanje Monaku 7. aprila i Panatinaikos u Areni 14. aprila.