25.04.2023.

08:17

Foto: Starsportphoto

Sport

KOŠARKAŠI PARTIZANA KREĆU PO ISTORIJSKI USPEH! Razbićemo Real 3:0!

Pobedićemo Real Madrid sa 3:0, nećemo im pokloniti nijednu pobedu u četvrtfinalu, poručuje kapiten košarkaša Partizana Kevin Panter!

Srpski velikan večeras gostuje Real Madridu u prvom meču plej-ofa Evrolige (20.45, Sport klub 1), a iskusni Amerikanac nema dilemu da će crno-beli prvi stići do tri pobede u seriji i tako se izboriti za plasman na fajnal-for!

Cilj je jasan

Pred mojim igračima je velika prilika da shvate šta znači pobediti u plej-of seriji. Što se mene tiče, važno je da Partizan prođe na fajnal-for
Željko Obradović

Domaćin favorit

Partizan večeras u prestonici Španije ima šansu za brejk, a ako je ne iskoristi, popravni će imati u četvrtak na istom mestu (20.45, Sport klub 1). Stručnjaci, bivši igrači i kladionice daju prednost Madriđanima, ali niko ne sme da otpiše crno-bele, koji u poslednja dva meseca igraju najbolje u Evropi.

Kapiten "parnog valjka" Kevin Panter siguran je da će njegov tim eliminisati "kraljevski klub", prošlogodišnjeg finalistu Evrolige. Štaviše, Amerikanac tvrdi da će šampion Evrope iz 1992. godine otići na fajnal-for bez ijednog poraza u četvrtfinalu!

Informer

 

 

KVOTE KO IDE DALJE
Real Madrid 1,34
Partizan 3,35

KVOTA KO OSVAJA
Barselona 3,50
Olimpijakos 4,00
Real Madrid 4,20
Monako 8,00
Makabi 11,00
PARTIZAN 15,00
Fenerbahče 15,00
Žalgiris 26,00

- Cilj je da pobedimo obe utakmice u Madridu. To je mentalitet koji nam je potreban. Iskreno, želimo da pobedimo 3:0 u seriji. Ne idemo sa razmišljanjem da im poklonimo neku utakmicu, a da ćemo neku drugu da pobedimo. Naša razmišljanja su da slavimo u svakom duelu. Detalji će odlučiti, sitnice mogu da vam daju prednost, a o tim sitnicama razmišljam ovih dana - poručuje Panter, a prenosi "Mocart sport".

Crno-beli će, osim izuzetno snažnog rivala, morati da se izbore i protiv vrlo negativne tradicije. Od 18 utakmica protiv popularnih "kraljeva", crno-beli su slavili samo na tri otkako igraju u Evroligi. Te tri pobede izvojevane su u Beogradu, pa će za istorijski uspeh biti potrebno da urade nešto što nisu nikad dosad - da pobede Real u Madridu.

Prema rečima Željka Obradovića, skauting Reala je urađen do najsitnijih detalja i cilj je samo jedan - plasirati se među najbolje četiri evropske ekipe.

Informer

 



- Pred mojim igračima je velika prilika, da shvate šta znači pobediti u plej-of seriji. Što se mene tiče, važno je da Partizan prođe na fajnal-for. Ne mogu da budem motivisaniji. Hoćemo da napravimo ta tri koraka i da prođemo dalje. Ne potcenjujemo Real, oni su favoriti. Svi klubovi koji imaju prednost domaćeg terena uglavnom se kvalifikuju na fajnal-for, ali ima i onih koji tamo ne odu. Borićemo se i daćemo sve od sebe - optimistično poručuje Obradović.

Informer

 

Pešić: Partizan ima šansu!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić pred večerašnji meč kaže da Partizan ima šansu protiv Real Madrida, kojem, ipak, daje ulogu favorita.
- Real je uvek favorit, ali već tri godine nije ono što je nekad bio. Madridski tim je star, mnogi prvotimci nisu spremni ili su povređeni. Partizan je, s druge strane, svež i razigran. Teško da Real može da dobije tri utakmice, kao što je teško da Partizan može da izgubi isto toliko - poručuje Pešić.

Forma na vrhuncu

Jednu od tri pobede protiv "kralja" Partizan je ostvario nedavno u Areni, kada je slavio sa ubedljivih 104:90. Iskusni bek Aleksa Avramović kaže da ovog puta očekuje totalno drugačiji meč.

- Fajnal-for je san svakog u svlačionici. Borićemo se, iako znamo da je Real favorit. Imaju prednost domaćeg terena, ali ne predajemo se. I mi smo podigli formu na strani, pobeđivali smo Virtus, Efes, Žalgiris... Ipak, nećemo se zadovoljiti ovim dosad, želimo još više - zaključuje Avramović.


RASPORED REAL - PARTIZAN

PRVI MEČ (25. APRIL) Real - Partizan
DRUGI MEČ (27. APRIL) Real - Partizan
TREĆI MEČ (2. MAJ) Partizan - Real
ČETVRTI MEČ (4. MAJ) Partizan - Real
PETI MEČ (DATUM NIJE ODREĐEN) Real - Partizan