Autor: Informer.rs

27.06.2023.

12:04

Foto: Starsportphoto

Sport

MIJAILOVIĆ SE OGLASIO O ODLASKU PANTERA: Želimo da ostane, ali ako dobije ponudu koju ne možemo da platimo...

Kako je preneo specijalizovani sajt "Eurohoops", kapiten Partizana potpisao je dvogodišnji ugovor sa Barselonom za ukupno 3.200.000 evra, odnosno 1.600.000 po sezoni. 

Prvi čovek crno-belih kaže da mu nije poznato da je Kevin Panter završio posao sa Kataloncima.

- Za nas su to nezvanične informacije koje su izašle iza ponoći. Zaista ne znam, ali potpuno je normalna situacija da kada nekome istekne ugovor da traži bolje ponude, pregovara. Igračima je kratak radni vek i bore se da zarade što više novca. Jedno su emocije, a drugo je realnost. Borićemo se za sve igrače koji su se dopali Željku Obradoviću i Zoranu Saviću, ali postoje granice i realnost -  kazao je za Sportal Ostoja Mijailović.

Informer

Kevin Panter

Partizan želi da zadrži najboljeg košarkaša, ali je pitanje da li može da parira bogatim ponudama.

- Mi želimo da Panter ostane, ali ako dobije ponudu koju ne možemo da platimo, što je za naše uslove previše, nećemo uvlačiti klub u rizičnu situaciju kao 2017. godine. Nećemo imati roster da ne možemo da igramo treću ligu Srbije, a ne Evroligu. Potrudićemo se oko igrača koje možemo da zadržimo. Druge ekipe u Evroligi su prepoznale da naši igrači vrede i da su neki kroz rad sa Željkom udvostručili ugovore. I to je uspeh za naš klub, to nije gubitak, nego preporuka za naš klub -  zaključio je Mijailović.

Predsednik Partizana nije želeo da konkretno navodi ko će ostati u klubu, a ko otići, ali je potvrdio da će Tristan Vukčević tokom leta igrati za Vašington koji ga je izabrao na draftu.