Autor: Informer.rs

02.07.2023.

06:09

Foto: Starsportphoto

Sport

Kraj! Ljubimac navijača napušta Partizan, ide u NBA!

Danima se spekuliše da bi Egzum mogao da napusti crno-bele, ali nadali su se navijači da bi ipak mogao da ostane, posebno nakon što je Kevin Panter produžio ugovor.

Australijancu je istekao ugovor s Partizanom, bio je slobodan u izboru nove sredine. Pominjao se Panatinaikos, Monaka, na kraju ipak ide u NBA. 

Posle dve godine u Evropi, jedne u Barseloni, druge u Partizanu, Dante Eksum se vraća u NBA ligu. Igraće u ekipi s Lukom Dončićem i Kajrijem Irvingom, pošto je potpisao ugovor sa Dalas Maveriksima. 

Prethodno je bio član Jute, čiji je bio peti pik na draftu 2014. godine, ali i Klivlenda u kojem je proveo dve godine.

Informer

Australijski košarkaš je bio jedan od najboljih igrača Partizana u sezoni za nama. Tokom perioda u Partizanu u proseku na evroligaškim utakmicama postizao 13,2 poena uz 2,7 asistencija i 2,3 skoka. Kada je učinak u ABA ligi u pitanju Egzum je po utakmici beležio 11,3 poena, 3,5 asistencija i 2,9 skokova.

Redove crno-belih prethodno je napustio Matijas Lesor koji je prešao u Panatinaikos.

Informer

Egzum je prethodnih dana bio u žiži javnosti zbog njegovog oca Sesila, koji ima zdravtsvene probleme. Bio je na intenzivnoj nezi. Inače, Dante je na utakmicama u Beogradu, ali i na gostovanjima crno-belih imao podršku oca kraj terena, a često je isticao da veliki utisak na njega ostavljaju navijači Partizana i atmosfera koju prave.

Kao igrač Sesil Egzum je na draftu 1984. biran od strane Denver Nagetsa kao 194. pik. Najbolju košarku u karijeri igrao je u Australiji gde je proveo sedam sezona u NBL. Igrao je za Melburn Džajantse, Melburn Tajgerse i Džilong Superketse.