Autor: Informer.rs

21.09.2023.

08:50

Foto: Starsportphoto

Sport

Avramović: Svaka mu čast, čestitam! Nisam ja idol, nego uzor!

Partizanu je presudila trojka Borne Kapuste koja je crnogorski tim u finišu meča dovela do prvog trofeja u sezoni, iako su crno-beli bili apsolutni favoriti i veći deo meča imali prednost.

- Imali smo osam poena prednosti, mislili smo da smo pobedili. I na minut i nešto imali smo vođstvo i sve u svojim rukama i onda pravimo dve-tri greške u napadu i odbrani, oni se vraćaju i Borna Kapusta pogađa fantastičan šut. Još jednom svaka mu čast i čestitam im na zasluženoj pobedi - istakao je Aleksa Avramović.

Informer

Ekipa Partizana se tek uigrava, a reprezentativac Srbije ne sumnja da će sve krenuti u dobrom smeru.

- Ovaj turnir sam igrao praktično bez treninga sa ekipom. Radimo još, pravimo taktiku, uigravamo sve varijante. Sve su to neke stvari koje se radi u hodu i moram da kažem da nam je baš dobro došla ova utakmcia sa Derbijem. Mi imamo dosta novih igrača, sve ih uvodimo, svako od nas se pronalazi. Nemam sumnje da će to ići u boljem smeru. ABA liga je evidentno jača za barem 30 posto u odnosu na prošlu sezonu, posebno Studentski centar. Vidi se napredak kod njih - dodao je Avramović.

Nema sumnje da je asa Partizana njegov nastup na nedavnom Mundobasketu pretvorio u idola nekim novim klincima.

- Idol je prevelika reč, bolje da kažemo uzor, a ako sam nekim svojim primerom skrenuo pažnju kod dece, drago mi je na tome. Trudim se da prema svima ophodim sa poštovanjem", zaključio je Avramović.