Autor: Informer.rs

24.09.2023.

15:35

Foto: Starsportphoto

Sport

Kaminski otvorio dušu: Bogdan me poslao u Partizan, Jokić i Dončić su sve u pravu

Košarkaški klub Partizan ovog leta je doveo četiri sjajna igrača, a navijači ogromna očekivanja imaju od američkog centra poreklom iz Srbije - Frenka Kaminskog (30)!

Momak koji je u NBA ligi igrao za Šarlot, Finiks, Atlantu i Hjuston dao je intervju za specijalizovani košarkaški portal "Eurohups", gde je izneo očekivanja pred svoju prvu evropsku sezonu.

Informer

Kako sam kaže, na odluku da dođe u Partizan uticaj je imao i Bogdan Bogdanović, kapiten reprezentacije Srbije i momak koji je odrastao u crno-belom dresu.

- Tokom poslednjih pet leta često sam bio slobodan na tržištu i uvek je bilo interesovanja za mene iz Evrope. Kada je stigla ponuda Partizana, to sam rekao Bogdanu Bogdanoviću. Samo mi je rekao: "Idi". Rekao mi je sve najbolje o timu, treneru, ma svemu. Učinio je da se osećam prijatno, tako da sam odlučio da prihvatim ponudu - kaže Kaminski.

Informer

Iskusnom centru ovo će biti prvi angažman u Evropi, a na pitanje novinara da li se slaže sa ocenom Nikole Jokića i Luke Dončića, koji su rekli da se na Starom kontinentu igra čvršća košarka, odgovorio je potvrdno.

- U pravu su. Igra se više fizički, a postoje i određene razlike u pravilima. U Evropi ne postoje tri sekunde u reketu u odbrani i teže je postići koš. Zato se trudim da igram više timski i da razmišljam na taj način. Na kraju krajeva, košarka je svuda košarka - dodaje Kaminski.

Ističe novi košarkaš Partizana da je u tim Željka Obradovića došao kako bi osvajao trofeje, kao i da je prevazišao sve povrede koje su ga pratile pre nekoliko godina.

- Imao sam dve povrede kolena pre tri godine i svaki put sam morao na operaciju. Trudim se da se ne osvrćem unazad. Došao sam u Srbiju da igram košarku, da uživam. Evroliga i ABA liga su dva veoma jaka takmičenja. Želim da se borim za trofeje i da ih osvajam - dodaje između ostalog Kaminski.