• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.09.2023

10:55

"Večiti", demantujte kladionice! I prošle sezone su otpisali Zvezdu i Partizan u Evroligi

Starsportphoto

Košarka

"Večiti", demantujte kladionice! I prošle sezone su otpisali Zvezdu i Partizan u Evroligi

Podeli vest

Kladionice ne veruju u košarkaše Partizana i Crvene zvezde pred početak takmičenja u Evroligi. Ništa novo, jer ni prošle sezone "večiti" nisu bili među favoritima.

Partizan je tek na desetom mestu favorita za titulu prvaka Evrope i kvota na crno-bele iznosi 16,00. Crvena zvezda je poziciju ispod sa kvotom 21,00. Da podsetimo, bukmejkeri ni prošle godine nisu davali šanse crno i crveno-belima. Puleni Željka Obradovića bili su deseti favoriti, a Zvezda čak 15.

Pogrešile su kladionice, barem što se "parnog valjka" tiče. Crno-beli su briljirali i izborili TOP 8 takmičenja, bili su na korak od Fajnal fora, imali su čak tri meč lopte protiv Real Madrida. Dve u Beogradu posle 2:0 u seriji protiv Reala, a potom i u majstorici u Madridu, gde su imali i "+18" u trećoj četvrtini. Na kraju su doživeli bolan poraz i propustili veliku šansu da se nađu u Kaunasu.

Što se Zvezde tiče, zauzela je deseto mesto u elitnom košarkaškom takmičenju. Sezonu je završila sa nikada više pobeda u Evroligi, imala je skor od 17 pobeda i isto troliko poraza. Videćemo da li će večiti demantovati kladionice.

 

Standings provided by Sofascore

 

Zvezdin tim za ovu sezonu poprilično je izmenjen. Stigli su ljubimci navijača Nemanja Bjelica u Miloš Teodosić, tim su još pojačali Dejan Davidovac, Marko Simonović, Adam Hanga, Majk Tobi, Džoel Bolomboj, Rokas Gedraitis, Šabaz Nejpir, Jago dos Santos. U penziju je otišao Stefan Marković, a crveno-beli tabor su napustili Luka Vildoza, Džon Holand, Hasan Martin, Ben Bentil, Ognjen Dobrić, Fakundo Kampaco, Filip Petrušev, Nikola Ivanović, Miroslav Raduljica i mladi Nikola Topić, koje će biti na pozajmici u Megi.

Takođe, ima novajlija i u timu Željka Obradovića, koji je prošle sezone osvojio titulu u ABA ligi prvi put posle 10 godina. Vratio se Ognjen Jaramaz, Mateuš Ponitka je  došao posle jedne sezone u Panatinaikosu, stigli su i američki internacionalci Pi Džej Doužer i Frenk Kaminski, koji prvi put igraju van granica Sjedinjenih Američkih Država. Tu su Kevin Panter, Zek Ledej, Džejms Naneli, Alen Smailagić, Balša Koprivica, Danilo Anđušić, Uroš Trifunović... Partizan će u novoj sezoni imati  verovatno najjaču podršku u Evropi kada je reč o košarci! Klub iz Humske je putem svog Instagram profila objavio da je u ovom trenutku prodato preko 13.000 sezonskih ulaznica i da će ta brojka do početka sezone biti čak i veća!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija