Autor: Informer.rs

26.09.2023.

10:19

Foto: Starsportphoto

Sport

Panter se nudi Pešiću! Odmah bi obukao dres Srbije!

Kapiten crno-belih ima pasoš Srbije, a već se spekulisalo da bi mogao da zaigra za naš nacionalni tim, posebno pred nedavno završeno Svetsko prvenstvo u Manili. Panter je gostovao u emisiji "Oni vole Srbiju" na Arena Sport TV, gde je upitan da li bi voleo u budućnosti da bude deo "orlova".

- Ako se bude ukazala prilika, ako bude imalo smisla, voleo bih - rekao je za TV Arena Kevin  Panter.

Informer

Selektor Svetislav Pešić nije protiv stranaca u nacionalnom timu, ali nije uvrstio Kevina Pantera među onih 12 koji su osvojili srebrno odličje na Manili.

- Što se stranaca tiče, ponavljam, u ovom trenutku nema potrebe za strancima, jer na tim pozicijama na kojima bi trebalo da bude igrača, takvih nema. Jednog dana. Kada? Ne znam. Sigurno će se desiti i u reprezentaciji Srbije, hoćemo li biti mi tu, verovatno ne. Ja sigurno neću biti kao trener tu. Biću u srpskoj košarci uvek - rekao je Pešić pred Svetsko prvenstvo.

Selektor je ponovio da nema nikakav problem sa strancima u reprezentaciji.

- Ukoliko zadovoljavaju određene kriterijume. Identifikacija sa zemljom, životom u zemlji. Pitate me, a znate. Mi nismo sami na svetu, sve zemlje u okruženju igraju sa strancima, neke su promenile pet-šest stranaca. Sve, pa i najbolje koje su tu poptu Španaca, koji su najbolji po rezultatima, imaju ih i oni. Košarka je globalni sport, sve je moguće. Nismo takvog našli u ovom trenutku.