Autor: Informer.rs

18.10.2023.

11:40

Foto: Starsportphoto©

Sport

Skok i pojačanje na poziciji centra! Partizan ovo hitno mora da rešava

Prilazili su crno-beli često na četiri razlike, ali u tim momentima dalje nisu mogli, pogotovo jer su imali problema sa defanzivnim skokom.

Više puta su davali, ispostavilo se, lažnu nadu navijačima da mogu do prve pobede nad katalonskim klubom posle 13 godina.

Kad god im je to polazilo za rukom, košarkaši Barselone, predvođeni Laprovitolom, ubacili bi trojku, ali je veći utisak svakako bio što su crno-beli nadigrani ofanzivnim skokom.

Upravo je to ono što je navijače najviše nerviralo i razlog što su se hvatali za glavu svaki put kada bi njihovi miljenici prosipali sve do tada urađeno.

Da je prerano za kukanje i pesimizam, kao i žal za prošlogodišnjim timom, tačnije, za sada, neadekvatnim zamenama za Matijasa Lesora i Dantea Egzuma, jeste, ali tu je i opšti utisak da će biti potrebno vremena da stvari dođu na svoje mesto.

Sa nestrpljenjem svi čekaju to još jedno famozno pojačanje, pogotovo na poziciji centra, a Željko gasi vatru davanjem javnosti do znanja da - pomoći nema!

Tačnije, nema na tržištu ničega što crno-belima treba, a još jedan rizik bio bi previše za neuigrani tim Partizana.

- Mi želimo da dovedemo još jednog igrača, ali u ovom trenutku kakvo je stanje na tržištu, nema onoga što bi nama moglo da pomogne, to misle svi u klubu. Mi imamo obavezu prema navijačima da pokažemo kada dovodimo – zašto nekog dovodimo - jasan je bio Željko sinoć.

Američki centar Frenk Kaminski koji je doveden proteklog leta pre Partizana u Evropi nije igrao, štaviše posetio ju je samo dva puta kao što je sam otkrio i još se privikava na sve novine koje su ga dočekale, a mnogo ih je.

Da je za dublju analizu i kritiku rano jeste, a treba podsetiti i da je prošle sezone bilo nezadovoljstva i drame, ali na kraju se ipak došlo nadomak fajnal-fora.

Ako opet žele da dođu do toga moraju da smanje i greške, brzopletost i previše prostora koji daju drugim ekipama da ispolje svoju agresivnost.