Autor: Informer.rs

07.12.2023.

10:43

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan naoštren da sruši Armani, Italijani stigli bez Mirotića

Košarkaši Partizana večeras (20.30, Sport klub 1) dočekuju milanski Armani u okviru 13. kola Evrolige i naoštreni su da ostvare sedmi trijumf u eliti.

Biće to odlična prilika za crno-bele, pošto će protiv sebe imati tim koji nije u sjajnoj formi, a osim toga, vetar u leđa predstavljaće im podrška od 20.000 navijača u beogradskoj "Areni". Šampion Jadrana ove sezone prilično dobro igra na domaćem terenu i u dobrom je naletu, pošto je u prethodna dva kola savladao Panatinaikos i Monako nakon produžetaka.

Informer

Večerašnji rival, utisak je, nije snažan kao grčki ili francuski sastav, ali nikako ne sme da se potceni. Predvodi ih čuveni trenerski "vuk" Etore Mesina, a u sastavu svakako najviše pažnje trebalo bi obratiti na Šejvona Šildsa, koji je igrač poput Kevina Pantera. Dakle, ume da uđe u seriju pogodaka i pritom, da rešava neizvesne završnice.

Olakšavajuća okolnost za ekipu Željka Obradovića biće izostanak Nikole Mirotića. Iskusni crnogorski košarkaš koji je igrao za reprezentaciju Španije letos je bio nadomak potpisa za crno-bele. Dugo je trajala ta saga, delovalo je u jednom trenutku da je posao završen i da će iskusni krilni centar pojačati crno-bele. Međutim, na kraju je izdao saopštenje u kojem je otkrio da se susretao sa raznoraznim pretnjama, što je debelo razočaralo sve navijače Partizana.

Informer

Crnogorac je izabrao Armani, a nekoliko dana pred večerašnji meč stigla je informacija da zbog povrede Ahilove tetive neće biti u sastavu protiv nesuđenog kluba. Naravno, većina navijača Partizana protumačila je tu vest da je Mirotić svesno izbegao susret sa crno-belima, jer bi, bez ikakve sumnje, bio dočekan uz salvu zvižduka.

Kako bilo, utisak je da Partizan, koji je u naletu, ovakvu šansu za pobedu ne sme da ispusti. Kvota na domaćina je oko 1,50, na goste 2,70, pa je jasno da će crno-beli imati veliku šansu.