Autor: Informer.rs

19.12.2023.

19:32

Foto: kk partizan

Sport

Partizan razbio Valensiju! Sjajna uvertira za Evroligu

Crno-beli su napravili sjajnu uvertiru za evroligaški duel i legende crno-belih su savladale legende Valensije rezultatom 82:59

Petorka u sastavu Vladimir Petrović, Toza Zorkić, Saša Pavlović, Ratko Varda i Branko Sinđelić je započela meč u kojem su domaći stekli blagu prednost.

Ipak, do isteka desetog minuta, crno-beli su nakon ulaska Milenka Tepića, Predraga Šuputa, Luke Bogdanovića i Uroša Tripkovića uspeli da stignu do preokreta i 21:25.

U drugoj deonici, Partizan prvi put uspeva da dođe do dvocifrene prednosti (25:35) ali domaći smanjuju na 40:45 pred desetominutni odmor. 

U drugom poluvremenu, za crno-bele je zaigrao i Kosta Perović koji je u prvih dvadeset minuta igrao za Valensiju. Već sredinom treće deonice, ponovo je prednost vetarana u crnim dresovima bila dvocifrena, da bi do kraja meča ona narasla na konačnih 82:59. 

Na kraju susreta, srdačne čestitke i zajednička slika za uspomenu. Veterani Partizana će igrati i u Madridu protiv Reala, a pojačanje u tom meču biće Novica Veličković koji će se priključiti ekipi u prestonici Španije.