Autor: Informer.rs

20.12.2023.

06:23

Foto: Starsportphoto

Sport

"Grobarima" puno srce! Evo kako izgleda nova tabela Evrolige!

Crno-beli su slavili na gostovanju Valensiji sa 72:67 i trenutno su na četvrtom mestu evroligaške tabele. "Parni valjak" je u fantastičnom ritmu, nanizao je pet pobeda, protiv Panatinaikosa, Monaka, Olimpije, Žalgirisa i Valensije.

Puleni trenera Željka Obradovića su u strašnoj formi,  mogu da se pohvale najboljim nizom u čitavom takmičenju i to u pravo vreme. Čeka ih u u četvrtak (20.45) okršaj sa lider takmičenja Real Madridom. Obe ekipe su u velikoj formi, ali će za crno-bele taj meč biti pun emocija, uzimajući u obzir šta se sve dogodilo prošle sezone, kada je Partizan u četvrtfinalnoj seriji vodio sa 2;0, ali je nakon tuče u Madridu Real napravio preokret i plasirao se na fajnal-for. 

Crno-beli su na skoru 9-6 na četvrtoj poziciji, a na trećem mestu je Barselona sa 10-5. Ispred se nalaze još samo neverovatni Virtus iz Bolonje sa 11-4 i Real Madrid sa 14-1. 

Nije na odmet pomenuti da je sada kvota na plasman Partizana u Top 8 1,65. Do kraja kalendarske godine Partizan pored Reala čeka i težak meč protiv Virtusa iz Bolonje. Prvu utakmicu u novoj godini četa Željka Obradovića igra kod kuće protiv Asvela (2. januar), a onda sledi "večiti" derbi u kome je domaćin Crvena zvezda (4. januar).