Autor: Informer.rs

14.02.2024.

18:18

Foto: FK Partizan

Sport

Zvanično! Bojan Kovačević poslednje pojačanje Partizana! (FOTO)

Klub iz Humske će, kao što je Informer najavio, timu sa Banovog brda da plati 600.000 evra i 20 odsto od dalje prodaje), a defanzivac će potpisati ugovor na tri i po godine.

Crno-belima je bio potreban štoper, jer su prodali Mihajla Ilića, a Nikola Miličić, kojeg su doveli iz kragujevačkog Radničkog se povredio na pripremama na Kipru.

Uz to, potreban im je bio mladi domaći igrač, da im popuni mesto takozvanog bonusa, odnosno igrača koji ima do 21 godinu.

Reč je o igraču koji osim na poziciji štopera može da igra i beka.

- Uzbuđen sam zbog povratka u Humsku! Ovo je moj drugi mandat u crno-belom i čast mi je biti deo kluba kao što je Partizan! Moj idol i uzor od malih nogu je Nemanja Vidić, njegov stil igre mi se oduvek sviđao i voleo bih da imam isti učinak na terenu, kao što je on imao u svoje vreme. Večiti derbi, kao praznik srpskog fudbala, jedan je od mnogih dečačkih snova i nadam se da ću osetiti čar tih trenutaka. Za navijače imam samo jednu poruku - srce na teren! - izjavio je mladi defanzivac.

Ove sezone nastupao je na 11 mečeva u svim takmičenjima. 

Uz Bojana Kovačevića Partizan je ove zime angažovao golmana Milana Krunića (slobodan), štopera Nikolu Miličića (Radnički 1923, 500.000 evra), zadnjeg veznog Leonarda Ovusua (Ods, slobodan), Denila Kastilja (Šahtjor Donjeck, pozajmica), krilnog napadača Junga-Džuna Goha (Pohang Stilers, 1.200.000 evra) i Aleksu Jankovića (Čukarički, bez obeštećenja).