17.02.2024.

18:07

Foto: Starsportphoto

Sport

"Valjak" gazio "traktoriste", pogađali debitanti, ali Saldanjina povreda pokvarila žurku

Golove za domaćina postigli su Ksander Severina u 24. minutu, zatim debitant Bojan Kovačević u prvom minutu nadokande prvog poluvremena. Potom je IMT uz malo sreće i autogolom Svetozara Markovića u 49. minutu vratio neizvesnost meču. Očekivalo se da će Partizan rutinski privesti utakmicu kraju posle 67. minuta kad je Gajas Zahid pogodio iz penala za 3:1. Međutim, Luković je, s druge strane, takođe realizovao jedanaesterac i to u 81. minutu. A onda su se raspucala još dvojica debitanata u crno-belom dresu - Denil Kastiljo pogodio je u 86. minutu, a Goh u poslednjim trenucima meča.


Izabranici Igora Duljaja tako su se posle samo nekoliko sati vratili na čelo tabele sa bodom prednošću u odnosu na Crvenu zvezdu, čija je pobeda nad maltene B timom Novog Pazara izazvala burne reakcije, a o suđenju Danila Nikolića odmah se oglasio domaći klub. Sigurno će i narednih dana biti priče o arbitraži u Pazaru, ali će crno-bele mnogo više mučiti situacija sa najboljim igračem i strelcem ekipe Mateusom Saldanjom.


Brazilac je u 30. minutu napustio teren zbog povrede butnog mišića. Pre toga vodio je nekolikom jakih duela sa čuvarima, a posle jednog je ostao da leži na travi uz bolnu grimasu. Odmah mu je ukazana pomoć, bandažiran je butni mišić, ali je Saldanja posle toga proveo samo dva minuta na terenu i odmah je izašao šepajući. Njegova povreda je i te kako zabrinula sve u taboru jesenjeg šampiona, jer je Saldanja ove sezone bez dileme najbolji igrač "parnog valjka". On je sa 15 golova ujedno i najbolji strelac Superlige Srbije. Naredni dani pokazaće o kakvoj je tačno povredi reč i kolika pauza predstoji brazilskom golgeteru.


Igoru Duljaju, šefu stručnog štaba kluba iz Humske, glavobolju će posle meča sa IMT-om predstavljati i defanziva njegovog tima. Ne misli se tu isključivo na poslednju liniju tima, u kojoj se danas od starta našao debitant Bojan Kovačević koji je pre nekoliko dana stigao iz Čukaričkog i definitivno će biti potrebno vreme i utakmice da se uigra sa saigračima. Problem za pretendenta na titulu je što je IMT došao do dva gola, jedne prečke i nekoliko opasnih situacija za još neki pogodak. Partizan jeste takođe bio opasan svih 90 minuta, u fazi napada je bio kreativan, organizovan, konkretan i pet golova to najbolje potvrđuju.