Autor: Informer.rs

03.03.2024.

10:41

Foto: Starsportphoto

Sport

Duljaj dobio ozbiljnog aduta za derbi! Ovo je Partizanov džoker, za njega je Juventus nudio milione! (FOTO/VIDEO)

Crno-beli su slavili sa 3:1 (3:1) i zahvaljujući tom trijumfu ostali su lideri na tabeli domaćeg prvenstva, a supertalentovani napadač pokazao je zašto ga mnogi smatraju jednim od najvećih talenata našeg fudbala.

Baždar je, na neki način, pomogao ekipi da uspešno "premosti" povredu Mateusa Saldanje, koji je zbog problema sa zadnjom ložom propustio utakmicu protiv Radnika u Surdulici, a meč sa "dizelkom" počeo na klupi za rezerve. Upravo Samed je iskoristio šansu i narodski rečeno "svojih pet minuta", pa je na jugu Srbije potvrdio trijumf (2:1), a potom je u Beogradu protiv Pančevaca bio ključi faktor.

Golove je postizao na različit način. U Surdulici to je uradio nakon što je oteo loptu i sam završio napad, u Beogradu sjajnim trzajem glavom, pokazao je odličan osećaj za asistenciju kod gola Bibarsa Natha, a potom je i iznudio penal, iz kojeg je Izraelac postavio konačan rezultal.

Malo li je?

Imao je Samed i promašaje na pomenuta dva meča, ali treneri vole da kažu - ne možeš ni pogađati ako ne promašuješ. Mladog Novopazarca nisu poremetili neki ziceri koje je propustio i protiv Radnika i protiv Železničara, a nakon ovog drugog duela dobio je javne pohvale od trenera Igora Duljaja, ali i od velikog broja "grobara".

Baždar je postigao gol glavom, ne pamtim kad je to uradio čak i na treningu. Može da raduje da vidimo novog Baždara, da možemo da računamo na još jednog igrača - ohrabrujuća je poruka Duljaja nakon novog trijumfa.

Informer

Samed je u prvom timu crno-belih već tri godine i u tom periodu odigrao je 59 utakmica i postigao šest golova. Naravno, jasno je da je šansu dobijao uglavom sa klupe, a tek u poslednje dve nedelje počeo je da pokazuje da nije uzalud proglašen za jednog od najtalentovanijih srpskih napadača. Pa čak i evropskih.

Mladi centarfor svojevremeno bio je na meti Juventusa, a jednom prilikom i sam je priznao da je klub za njega odbio ponudu od "stare dame". Osim toga, htela ga je Fiorentina, a prema nezvaničnim informacijama, oba kluba za njegovu kupovinu spremili su milionske ponude. Juventus, navodno, nudio je milion evra, Fiorentina duplo više, ali crno-beli su, uprkos nezavidnoj finansijskoj situaciji, odbili sve eventualne pregovore za mladog asa.

Informer

Sada se ispostavilo da su doneli dobru odluku i da bi njegova cena u budućnosti mogla samo da raste. Prema trenutnom stanju na specijalizovanom portalu "Transfermarkt", Baždar vredi dva miliona evra, a ima ugovor do leta 2026. godine.

Dakle, ima ozbiljan potencijal da donese ozbiljnu zaradu klubu iz Humske, ali teško da o tome sada razmišljaju u Humskoj. Prioritet je naredni večiti derbi sa Crvenom zvezdom, kao i trka za titulu šampiona države. Ako na kraju tim iz Humske, koji su mnogi potcenili, završi ispred najvećeg rivala, svakako će zasluge za to ići i Baždaru, upravo zbog prethodne dve utakmice u kojima je odmenio najboljeg strelca Saldanju.