• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. G.

02.03.2024

17:30

Kraj! Partizan preskočio Železničar, ostaje lider pred utakmicu godine! (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Kraj! Partizan preskočio Železničar, ostaje lider pred utakmicu godine! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana savladali su Železničar iz Pančeva sa 3:1 (3:1) u utakmici 23. kola Superlige Srbije i ostali su lideri na tabeli pred derbi sa Crvenom zvezdom, koji je na programu narednog vikenda.

Crno-beli nisu imali pravo na kiks, i pobedom su sačuvali prvo mesto. Strelci su bili Samed Baždar i Bibars Natho, koji je postigao dva gola, dok je strelac za goste bio Stefan Hajdin. Očekuje se da naredni derbi reši pitanje šampiona države.

PARTIZAN - ŽELEZNIČAR P. 3:1 (3:1) (drugo poluvreme u toku)

Strelci: Baždar 7, Natho 29, 35 (p) - Hajdin 20

eograd

Stadion Partizana

Gledalaca: 8.000

Sudija: Danilo Nikolić.

Žuti karton: Trifunović (Partizan)

PARTIZAN (4-2-3-1): Krunić – Stojković, Filipović, Kovačević, Antić – Zahid (od 72. Nikolić), Ovusu – Kalulu (od 61. Severina), Natho (od 61. Kastiljo), Goh (od 86. Trifunović) – Baždar (od 72. Saldanja).

Trener: Igor Duljaj

ŽELEZNIČAR (4-5-1): Mijatović – Ndijaje, Obradović, Stanković, Konatar – Jovanović (od 61. Grgić), Knežević, Đorđević (od 82. Lakićević), Romanić, Hajdin (od 70. Maks) – Ignjatijev (od 61. Kahvić).

Trener: Nenad Mijailović

 

 

UŽIVO:

 

DRUGO POLUVREME

90+3. minut - Kraj u Humskoj, slavlje Partizana!

90. minut - Utakmica je produžena za tri minuta.

87. minut - Najveće uzbuđenje u drugom poluvremenu! Kapiten Železničara Đorđević šutirao je iskosa iz slobodnog udarca direktno na gol, ali pogađa stativu!

85. minut - Motivisan je Severina da postigne gol, ali zautavlja ga Lakićević.

83. minut - Nema prilika u Humskoj u finišu. Po svemu sudeći, Partizan će lako privesti meč kraju.

74. minut - Šansa i za Saldanju, brani golman Mijatović.

Foto: Starsportphoto

 

 

72. minut - Evo i Saldanje! Menja Baždara najbolji strelac Partizana, a ulazi i Nemanja Nikolić umesto Gajasa Zahida.

Foto: Starsportphoto

 

 

70. minut - Opao je tempo igre u drugom delu meča, čini se da crno-beli žele da mirno privedu meč kraju.

66. minut - Prodor Severine po desnoj strani, ali interveniše Konatar. 

61. minut - Menja Igor Duljaj, van terena su Natho i Kalulu, a šansu su dobili Ksander Severina i Denil Kastiljo. Ne deluje da je Natho srećan zbog izmene, ali Duljaj želi da ga odmori za večiti derbi sa Crvenom zvezdom narednog vikenda. Navijači su ulazak Severine, koji je pre 15 dana otišao iz Beograda, pa se vratio, dočekali aplauzima i ovacijama.

57. minut - Kapiten Železničara Đorđević šutira iz daljine, nešto poput Aranđela Stojkovića dva minuta ranije. Takođe bez opasnosti po gol.

Foto: Starsportphoto

 

 

55. minut - Šutirao je Aranđel Stojković iz daljine, ali neprecizno.

51. minut - Baždar je zaobišao golmana Mijatovića, ubacio loptu za Kalulua, a onda je Zahid šutirao. Traže igrači Partizana igranje rukom, videćemo da li će VAR ponovo reagovati. Gledao se snimak, nema novog penala.

49. minut - Napada Partizan, spetljali su se Baždar i Goh. Sa druge strane i Železničar kreće u napad, ali otklanjaju crno-beli opasnost.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Foto: Starsportphoto

 

 

PRVO POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena.

42. minut - Nova šansa za Železničar, Strahinja Jovanović je pokušao, Krunić brani.

39. minut - Sjajan meč u Humskoj! Kalulu je ponovo sjajno prošao po desnoj strani, ubacio je loptu u peterac, ali Baždar nije uspeo da je sprovede u mrežu.

35. minut - Natho precizan, vodi Partizan 3:1! Izraelski majstor pogodio je gornji levi ugao, što retko kada radi. Ovog puta hrabar pokušaj sa bele tačke, crno-belima donosi prednost od dva gola.

 

 

32. minut - VAR gleda potencijalni penal za Partizan. Pao je Baždar u kaznenom prostoru gostiju, arbitri razmatraju da li će biti jedanaesterac! Glavni arbitar Nikolić gledaće situaciju. Penal za Partizan!

29. minut - Fantastična reakcija Natha, 2:1 za Partizan! Samed Baždar se iskupio za nedavni promašaj, pošto je maestralno spustio loptu za svog kapitena. Nekadašnji reprezentativac Izraela maestralno je reagovao, ponovo vode crno-beli!

 

 

27. minut - Baždar promašuje zicer! Golman Mijatović prvobitno je odbranio udarac napadača Partizana, a kod drugog morao je bolje mladi centarfor. Praktično je imao prazan gol, ali šutirao je vrlo loše.

24. minut - Kakva šansa za Železničar! Pokušao je Romanić glavom, ali zamalo pored gola! Mnogo bolja igra gostiju u ovim trenucima.

20. minut - Šok u Humskoj, Stefan Hajdin izjednačuje! Železničar je u poslednjih nekoliko minuta napao crno-bele i reklo bi se zasluženo došao do poravnanja. Hajdin je pogodio glavom nakon centaršuta sa desne strane.

 

 

Foto: Starsportphoto

Hajdin slavi pogodak

 

19. minut - Preti i Železničar! Probao je Ivan Ignjatjev, ali brani golman Partizana Krunić. Dobra šansa za gostujuću ekipu.

15. minut - Uprkos tome što na stadionu nema najvatrenijih navijača Partizana zbog bojkota uprave, ostale tribine biće solidno ispunjene. Tome u prilog idu i fotografije koje je objavio Partizan na društvenim mrežama.

 

 

10. minut - Neverovatna situacija! Goh je prošao sve igrače gostiju, čak i golmana Mijatovića, ali pogodio je svog saigrača Aranđena Stojkovića, koji je sprečio novi pogodak.

 

 

Foto: Starsportphoto

Baždar postiže pogodak

 

9. minut - Velika šansa za crno-bele, sada je Zahid pokušao, ali brani golman Mijatović.

7. minut - Vodi Partizan, Baždar! Prošao je Kalulu po desnoj strani, odlično je centrirao, a u kaznenom prostoru gostiju odlično se snašao Baždar za vođstvo crno-belih!

 

 

6. minut - Žestoka ofanziva Partizana, sada je Kalulu pokušao sa desnog boka da ubaci loptu na peterac, ali biće novi korner.

3. minut - Jung Džun Goh aktivan po levoj strani, zaustavljaju ga fudbaleri Železničara, biće korner za crno-bele.

2. minut - Na klupi za rezerve Partizana nalazi se i Ksander Severina, koji je pre nekoliko dana napustio klub iz Humske i otišao u Holandiju zbog neisplaćenih bonusa. Ipak, on se vratio u klub prošle nedelje, pa je sada u konkurenciji za tim.

1. minut - Meč u Humskoj je počeo. U odsustvu Svetozara Markovića, kapiten crno-belih biće Bibars Natho, koji je pre nekoliko dana produžio ugovor sa timom iz Humske.

 

PRE MEČA:

17:52 - Trener Partizana Igor Duljaj odlučio se da na teren protiv Železničara izvede "kombinovani" sastav. Napad crno-belih predvodi Samed Baždar dok je na klupi ostao Mateus Saldanja. Sa druge strane, u srcu odbrane je Aleksandar Filipović, a na terenu nema Svetozara Markovića. 

17.50 - Rukovodstvo Partizana odlučilo je da na današnji susret ulaz bude slobodan, pa se očekuje da će crno-beli imati veliku podršku, uprkos izostanku najvatrenijih navijača sa južne tribine. Podsetimo, oni bojkotuju mečeve u Humskoj, pošto su nezadovoljni radom aktuelne uprave.

17.45 - Trener Železničara Nenad Mijailović poručio je da će njegova ekipa pokušati dostojno da se suprotstavi, kako kaže, glavnom favoritu za titulu.

Jedva čekamo da meč počne i da se izmerimo sa ekipom koja je glavni kandidat za titulu. Partizan ima sjajne pojedince i apsolutni je favorit. Idemo u Beograd sa namerom da igramo kako  želimo. Analizirali smo prethodne mečeve i videli da smo sami krivi za neke situacije - ističe Mijailović.

17.35 - Trener Partizana Igor Duljaj vrlo zanimljivo je najavio današnji susret, između ostalog, govorio je i o premiranju rivala, o čemu se uveliku spekuliše.

Foto: ATA Images

Igor Duljaj

 

Verujem da svi, pre svega, igraju za sebe i svoj klub. Tako treba da bude. A, da li neko premira ili ne, to je legitimno pravo. Najvažnije je da svi timovi igraju časno i pošteno, to je iznad svega. Još jedna teška utakmica u nizu. Ovog puta će biti drugačije, jer igramo na našem stadionu gde su idealni uslovi, pa će akteri oba tima moći da prikažu kvalitetnu i dopadljivu igru. Drago mi je što je rukovodstvo kluba dalo zeleno svetlo za besplatan ulaz - rekao je juče Duljaj.

17.30 - Dobrodošli na blog posvećen utakmici 23. kola Superlige Srbije Partizan - Železičar.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija