28.03.2024.

22:51

Foto: Starsportphoto

Sport

Skup poraz Partizana... Ništa više ne zavisi od crno-belih! Plej-in Evrolige sve dalje! (TABELA)

Imao je Partizan sve u svojim rukama nakon tri četvrtine, a onda potpuno stao! Izabranici Željka Obradovića postigli su tek 10 poena u poslednjoj deonici što je Olimpijakos znalački iskoristio i na krilima Najdžela Vilijamsa-Gosa došao do pobede u "Beogradskoj areni". 

Nažalost, nakon današnjeg poraza ništa više nije u rukama Partizana budući da crno-belima na ruku ne idu ni današnji rezultati. Crno-beli nakon nekompletiranog 32. kola Evrolige imaju skor od 14/18 i nalaze sa 13. mestu elitnog takmičenja. 

Partizan sada ima pobedu manje u odnosu na Anadolu Efes koji je nakon današnjeg trijumfa nad Baskonijom deseti na tabeli sa skorom 15/17. Da stvar po crno-bele bude gora, u trku za plej-in Evrolige uključio se i Žalgiris koji je na svom parketu nadigrao Olimpiju sa 87:73. 

Dakle, Partizan će se za 10. mesto boriti sa Žalgirisom, Milanom i Valensijom, dok Bajern ima pobedu manje i ni Bavarci ne odustaju od borbe za plej-in. Na ruku crno-belima trenutno ide samo lak raspored do kraja sezone pošto će četa Željka Obradovića u narednom kolu gostovati Albi u Berlinu, a potom na svom parketu dočekati Valensiju.

Informer

 

Sa druge strane, Anadolu Efes u narednom kolu gostuje Fenerbačeu dok će u poslednjem kolu turskom gigantu rival na domaćem parketu biti Crvena zvezda. Milansku Olimpiju očekuje italijanski derbi protiv Virtusa kod kuće, dok u poslednjem kolu idu na noge Makabi Tel-Avivu. Taj meč biće odigran u "Beogradskoj areni". 

Žalgiris u narednom kolu ima teško gostovanje Monaku, a potom dočekuju Real Madrid. Dakle, pakleno težak raspored za litvanskog velikana. Ništa lakše neće biti ni košarkašima Bajerna budući da prvo dočekuju Bajern, dok će u poslednjoj rundi igrati u gostima protiv Monaka. 

Kao što smo rekli, Valensija će u poslednjem kolu gostovati Partizanu, a pre toga će Španci imati nešto lakši zadatak protiv Liona na svom parketu.