• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.03.2024

22:29

Katastrofalni poraz Partizana! Crno-beli ispustili plus 14 protiv Olimpijakosa

Starsportphoto

Partizan

Katastrofalni poraz Partizana! Crno-beli ispustili plus 14 protiv Olimpijakosa

Podeli vest

Košarkaši Partizana izgubili su meč 32. kola od Olimpijakosa u Beogradskoj areni rezultatom 74:69 (18:22, 15:18, 14:19, 28:10) i napravili sebi problem u pohodu na plej-in!

Ništa još nije izgubljeno, crno-belima u korist idu rezultati drugih mečeva, jer su izgubili Baskonija i Armani, i imaju dobre šanse da slave u preostala dva kola, ali su sebi bespotrebno otežali put pogotovo jer su u trećoj četvrtini imali plus 14. Pogotovo imaju za čim da žale jer ni dve pobede ne znače da će proći dalje.

Očajna poslednja četvrtina u kojoj skoro četiri minuta nisu dali koš i izgubili su je sa 28:10, koštala ih je 15. pobede ove sezone, pa su umesto toga upisali 18. poraz.

Dvocifreni u timu Partizana bili su Panter (19 poena), Kaminski (14, 8 skokova), Kaboklo (13, 8 skokova) i Doužer (12), a na drugoj strani istakao se Najdžel Vilijams Gos sa 17 poena,

Uvertira za ovaj meč bila je uzavrela kao i uvek kada gostuje Olimpijakos, ali su je okolnosti dodatno podgrejale.

Najpre je bivši hrvatski košarkaš Toni Kukoč ušao u Arenu, do njega je sedeo još jedan Hrvat Dino Rađa, a obojica su dobila aplauze.

Foto: Starsportphoto

Rađa i Kukoč u Areni

 

Potom se na terenu u civilu pojavio i bivši košarkaš Partizana, a sada član Olimpijakosa Nikola Milutinov koji je dobio zvižduke, a potom i uvredljivo skandiranje "pi*ko ciganska".

Isto se dogodilo i neposredno pre meča kada je primao poklon od kluba.

Foto: Starsportphoto

Ne vole ga "grobari": Nikola Milutinov

 

"Grobari" su potom skandirali Zeku Ledeju koji se juče vratio iz Amerike i Željko Obradović nije mogao da računa na njega, dok je van sastava bio i Ognjen Jaramaz, a na drugoj strani treneru kluba iz Pireja Jorgosu Barcokasu na raspolaganju nisu bili pomenuti Milutinov i još jedan srpski reprezentativac Filip Petrušev.

Usledio je minut ćutanja za žrtve terorističkog napada u Moskvi, pa je utakmica mogla da počne.

Foto: Starsportphoto

 

 

Meč nije mogao bolje da počne po domaći tim jer ga je trojkom otvorio Bruno Kaboklo. Odličan je Partizan bio tokom prve četvrtine u ofanzivnim skokovima, a samo je povremeno popuštao u odbrani u finišu i na prvi odmor između deonica otišao sa samo plus pet iako je trebalo da bude mnogo više.

Za pozitivan rezultat bili su najzaslužniji Kaboklo i Frenk Kaminski koji je raspaljivao Arenu, a ono što je bio problem je što je Brazilac ušao rao u problem sa faulovima.

Ono što se nije dešavalo u prvoj četvrtini u velikoj meri, jeste u drugoj. Popustio je napad Partizana i bilo je mnogo izgubljenih poseda, a u tome je prednjačio Aleksa Avramović koji je ubrzo vraćen na klupu.

 

Foto: Starsportphoto

Frenk Kaminski

 

Srljali su preterano crno-beli, a na sve probleme i Balša Koprivica je upisao tri lične greške zbog čega je morao na klupu.

Na dva minuta do kraja Doužer je pogodio trojku (31:28) i od tada je crno-belima krenulo! Haos je nastao u Areni kada je Larencakis faulirao Ponjitku, a onda Poljaka udario i Mekisik i dobio nesportsku, pa je imao četiri slobodna bacanja i sva četiri pogodio! Barcokas se, naravno, bunio, ali uzalud.

Potom je i Doužer imao slobodna za plus deset, mada je Gos u poslednjem napadu poentirao i zatvorio poluvreme - 40:32.

Približavao se Olimpijakos od starta domaćinu, ali od sredine treće četvrtine zaigrao je sjajno tim Željka Obradovića!

Foto: Starsportphoto

 

 

Kaboklo je postao dvocifren i hvatao je ofanzivne skokove, Doužer je imao sjajan prodor, Kaminski je konstantno dobro igrao, a čak i hladan tuš u vidu trojke Vilijams-Gosa uz zvuk sirene odmah je anlutirao kapiten Kevin Panter.

U poslednjoj sekundi pred odmor uoči poslednjih deset minuta Kaminski je dao poene za plus 13!

Činilo se na osnovu prikazanog u prethodnim minutima meča da Partizan sve drži u svojim rukama, ali bez drame nije moglo.

Promašivali su svi redom - Doužer, Kaminski, Naneli, Kaboklo i Panter. Gubili su i lopte i za tri minuta maltene upropastili sve dobro to su učinili pa je klub iz Pireja prišao na samo minus jedan.

Olimpijakos je čak imao napad za vođstvo, ali je odbrana proradila i Panter ukrao loptu da bi Ponjitka onda zakucao za plus tri! Bili su to prvi poeni za crno-bele u poslednjoj četvrtini posle čak tri minuta i 44 sekundi igre.

Poenima Papanikolaua stigli su gosti i do vođstva, Vilijams-Gos je potom oteo loptu Doužeru, da bi opet poentirao Papanikolau.

Minimalnu prednost vratio je Panter na 2.45 do kraja, a Arena se usijala i podrška je bila jača nego u bilo kom drugom momentu meča.

Nije pomogla, izgubljena lopta Pantera posle lošeg dodavanja Doužera, faul u napadu Kabokla i promašaji ipak su na kraju doveli do poraza. Lopta nije htela u koš, pa su navijači Partizana utučeni napustili Arenu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija