• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

28.03.2024

12:40

Trinkijeri i Ivanović pomažu Partizanu! Ludnica u Evroligi, evo šta odgovara crno-belima

Starsportphoto

Partizan

Trinkijeri i Ivanović pomažu Partizanu! Ludnica u Evroligi, evo šta odgovara crno-belima

Podeli vest

Košarkaši Partizana večeras (20.30, Sport klub 1) će u Beogradskoj areni protiv Olimpijakosa voditi jednu od najvažnijih bitaka za plasman u plej-in Evrolige, a istovremeno navijači crno-belih osluškivaće i rezultate drugih mečeva u elitnom takmičenju, koji bi u velikoj meri mogli da odrede dalju sudbinu tima Željka Obradovića.

Za početak, Partizan je sinoć dobio dobre vesti iz Beograda, pošto je izraelski Makabi u hali "Pionir" savladao Valensiju sa 95:80 i tako omogućio crno-belima da eventualnom pobedom večeras pobegne jednom od konkurenata na tabeli.

Osim meča u Areni, za beogradski tim biće značajan ishod susreta Žalgiris - Armani, Baskonija - Efes i Bajern - Barselona. Ekipi Željka Obradovića glavni konkurenti za plasman u plej-in biće Armani, Efes i Valensija, kao i timovi Bajerna i Žalgirisa.

Foto: Starsportphoto

Detalj sa meča Partizana i Bajerna

 

Armani i Efes pred 32. kolo imaju identinač skor kao i Partizan - 14-17, dok Valensija uz meč više ima 14 trijumfa i 18 neuspeha. Sa druge strane, ekipe Žalgirisa i Bajerna su trenutno na 13-18, ali uprkos tome imaju svoju računicu kako da se domognu toliko željenog desetog mesta.

U teoriji, crno-beli mogu i na deveto mesto, koje trenutno drži Baskonija sa skorom od 16 pobeda i 15 poraza. Ipak, teško je očekivati da tim iz Vitorije ispusti dve pobede viška tri kola pre kraja, pa bi ekipi iz Humske u tom slučaju odgovaralo da ekipa Duška Ivanovića večeras pred svojim navijačima savlada Efes, koji ima identičan učinak kao i Partizan.

Foto: EPA

Detalj sa meča Armani - Partizan

 

Osim toga, "grobari" će osluškivati i rezultat meča iz Kaunasa, gde Žalgiris dočekuje Armani. Italijanski predstavnik, koji je nedavno savladao crno-bele u Milanu, nalazi se u odličnoj formi i s obzirom na činjenicu da ima identičan skor kao Partizan, za srpsku ekipu bilo bi bolje da trijumf ostvari domaćin, sa Andreom Trinkijerijem na klupi.

Osim toga, večeras igraju i Bajern - Barselona u Minhenu. Bavarci imaju pobedu manje i poraz više od crno-belih, ali za razliku od svih ostalih ekipa, imaju i pozitivan međusobni bilans sa timom Željka Obradovića. U svakom slučaju, Partizanu bi odgovarala pobeda Barselone, koja će, uprkos činjenici da je siguran učesnik plej-ofa, sigurno ići na trijumf, zbog što bolje pozicije pred četvrtfinale.

 

EVROLIGA

32. kolo

Sreda                                          

Makabi - Valensija           95:80

Četvrtak                                    

Žalgiris - Armani             19.00

Baskonija - Efes               20.30

Bajern - Barselona           20.30

Partizan - Olimpijakos     20.30

Petak                                         

Fenerbahče - Alba           18.45

Real M. - C. zvezda         20.30

Virtus - Panatinaikos       20.30

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Spektakularno završeni Dani Kladova
Društvo

Spektakularno završeni Dani Kladova

Spektaklom u tvrđavi Fetislam, koncertom Danice Crnogorčević, u prisustvu nekoliko hiljada građana, uz vatromet i baklje na zidovima tvrđave, završeni su ovogodišnji Dani opštine Kladovo, koji su, utisak je svih građana opštine, ove godine zaista prevazišli sva očekivanja.

27.04.2024

12:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak
Beograd

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak

Najmasovniji međunarodni sportski događaj na ulicama našeg glavnog grada - Beogradski maraton, održava se u nedelju 28. aprila sa već tradicionalnim startom kod Crkve Svetog Marka i ciljem na Terazijama. Beogradski maraton ove godine okupiće rekordnih preko 13.000 učesnika, i to na distancama od 10, 21 i 42 kilometra, a u Beograd dolazi i 2.500 stranaca iz 72 zemlje širom sveta.

27.04.2024

09:14