21.04.2024.

15:21

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan najavio bojkot! Ovo ga čeka ako se ne pojavi na derbiju

Uprava Partizana posle utakmice se ekspresno oglasila saopštenjem i jasno navela da ozbiljno razmišljaju o tome da li će igrati na Kup utakmici posle svega viđenog na "Marakani".

"Sramni sudija, koji je pokrao i uništio  večiti derbi uradio je ono za šta je i poslat. Partizan će razmisliti da li će igrati polufinale Kupa Srbije, jer ne vidimo svrhu da igramo utakmicu gde će neki Pavle Ilić več odrediti rezultat", saopštio je Partizan.

U slučaju izostanka Partizan bi bio žestoko kažnjen. Ne samo novčano, već i potencijalnim daljim suspenzijama. Disciplinski pravilnik Fudbalskog saveza Srbije je jasan, regulisano je članom 68,  Partizan mogao da ostane bez trenera ili igrača na period do čak godinu dana.

Informer

- Igrač ili fudbalski radnik koji nagovara tim da iz bilo kojih razloga napusti teren ili ne započne određenu igru, kazniće se: 

- Zabranom igranja u trajanju od šest meseci do godinu dana, odnosno:

- Zabranom vršenja funkcija u trajanju od šest meseci do jedne godine, a u ponovljenom ili težem slučaju: zabranom igranja od jedne do dve godine, odnosno zabranom vršenja bilo kakve aktivnosti koja je u vezi sa fudbalom. 

Informer

Navedeno je i da ako je prekršaj napravljen u Kupu Srbije važi pravilo da ako tim ne bude igrao na utakmici, da će biti kažnjen novčanom kaznom ili isključenjem iz budućih takmičenja. U tom slučaju bi značilo da se Partizan naredne sezone ne bi takmičio u Kupu.

Bonus video