04.05.2024.

09:51

Foto: Starsportphoto

Sport

Bomba iz Humske! Informer saznaje: Kevin Panter napušta Partizan!

Fantastični šuter i jedan od najboljih stranaca u srpskoj košarci nakon tri godine u crno-belom dresu od narednog leta igraće na drugoj adresi. Kako Informer saznaje, Kevin Panter je svojim stanodavcima na Novom Beogradu već otkazao stan i najavio da neće tražiti novi.

Prema rečima izvora upućenog u čitav slučaj, sjajni Amerikanac prošlog leta se preselio u A blok, nakon što je dve godine živeo u Beogradu na vodi.

Informer

- Kevin 1. jula otkazuje stan i od tog datuma više neće biti u Beogradu. Već se pozdravio sa komšijama i poznanicima i saopštio im da odlazi iz Partizana. Panter je ranije živeo u Beogradu na vodi, ali tamo nije imao mir, pošto su ga obožavaoci i simpatizeri crno-belih maltene svakodnevno saletali na ulici i molili za autograme i fotografije. Budući da nije mogao da ode u restoran na miru, odlučio je da se preseli u A blok. Njegove komšije tvrde da im se poverio i da uskoro odlazi, pošto je već otkazao stan - navodi izvor Informera odlično upućen u čitav slučaj.

Odlični bek-šuter je u leto 2021. godine stigao u Partizan i od starta se profilisao kao glavni košarkaš tima iz Humske. Prošlog leta je produžio ugovor sa crno-belima do leta 2025. godine, ali u ovom momentu sve više ukazuje na to da će narednog leta doći do rastanka prvaka ABA lige i Amerikanca.

Informer

- Prošle godine čim je saznao da će potpisati novi ugovor odmah je zatražio da se preseli na novu lokaciju. Ovog puta, iako ima ugovor i za sezonu 2024/25. on je najavio da će se iseliti iz sadašnjeg doma, ali nije u potrazi za novim, što je još jedan pokazatelj da ne planira da ostane u Beogradu posle leta - dodaje izvor Informera.

Kevin je u prethodne tri godine postao pravi ljubimac "grobara", od kojih ima podršku čak i kada nije u formi. Ove sezone igrao je promenljivo i sa mnogo oscilacija, a u pojedinim mečevima promašivao je ključne šuteve za trijumf svog tima. Podsetimo, iskusni bek ima i srpsko državljanstvo, koje je dobio još 2020. godine kada je nekoliko meseci nosio dres Crvene zvezde.

Novinari su ga nedavno, nakon eliminacije Partizana iz Evrolige, upitali da li ostaje u Humskoj i dogodine, a on je bez previše objašnjavanja samo poručio da ima ugovor i za narednu sezonu.

- Da li ostajem? Sledeće pitanje - rekao je Panter, a onda je nakon insistiranja novinara kratko dodao:

- Potpisao sam dvogodišnji ugovor. Tako da, znate...

Time manje-više ništa nije otkrio o svojoj budućnosti. Ostaje još nada da Panteru u ovom momentu nije prioritet potraga za novim stanom, već plej-of ABA lige i odbrana trofeja Jadranske lige. Ipak, sve ukazuje na to da se bliži rastanak crno-belih i sjajnog košarkaša.