19.05.2024.

23:48

Foto: Starsportphoto

Sport

Na neke stvari ne možete da utičete! Prve reči Obradovića nakon debakla u finalu!

Crveno-beli  su slavili sa 3:0 u seriji, a poslednji meč odigran u "Beogradskoj areni" dobili su rezultatom 82:76.  Na pres kofnerenciji posle meča, trener Partizana Željko Obradović rekao je da su se u finalnoj seriji dešavale neverovatne stvari.

- Želim da čestitam Crvenoj zvezdi na tituli u ABA ligi. Možda je teško reći da smo dali maksikum, ali tu je negde blizu. Na neke stvari ne možete da utičete, meni je to bilo jasno za vreme prve utakmice, neke stvari koje su se dešavale su neverovatne. Hvala navijačima na sjajnoj atmosferi - rekao je Obradović.

Zatim je prokomentarisao incident par sati pre meča kada je Džejms Naneli udario Stefana Lazarevića.

- Ja sam zaista bio iznenađen kad su došli jutro da mi kažu šta se desilo. Ja sam danas završio trening pre 11 jutros, upravo iz razloga, jer nema potrebe da se viđamo, naravno nisam mislio da će se desiti incident. Stravično je to što se desilo, ne znam ko je započeo, muka mi je bilo kad je došlo do toga. Odluka da ne igra je bila moja, on je prvoeo u policiji nekoliko sati i mislio sam da nije bio spreman za meč. Verujem Džejmsu, ali svako mora da odgovora za svoje postupke. Žao mi je što se desilo, taj Lazarević je izuzetan momak, žao mi je što se desilo. Ovo je situcija koju nikad ne bi voleo nikada da se desi - rekao je on.

Informer

Obradović nije želeo da komentariše loše učinke Kevina Pantera i Zeka Ledeja.

- Mi smo u svim utakmicama bili što bi se reklo u utakmici. Večeras smo bila na jedan koš od preokreta, neke stvari fale. Ne bi komentarisao Pantera i Ledeja, ovo je tim, a trener je najodgovornija osoba, ja sam odgovoran za ovo što se desilo. Želim da se zahvalim predsedniku i upravi na svoj pomoći ove sezone. Ovo je sport, siguran sam da svakog mogu da pogledam u oči, a za druge nisam siguran da mogu to da urade - dodao je trofejni trener.

Siguran je da će crno-beli i naredne sezone igrati Evroligu. 

- Ništa ne utiče, ja sam siguran da će Partizan sledeće godine igrati u Evroligi, ljudi su prepoznali da zaslužujemo da budemo deo tog takmičenja. Ovaj klub to zaslužuje zbog tradicije i onoga što je dao evropskoj košarci - jasan je Žoc.

Čuveni trener je naveo da su neki njegovi igrači zbog naporne sezone bili iscrpljeni, a da je on pokušao da svi večeras učestvuju u igri, kako bi neke mogao rastereti.

- Seezona je strašno naporna, neki igrači su bili manje, a neki više opterećeni. Ja sam danas pokušao da igram sa svih 11 igrača. Kad pogledate procenat šut, mi smo imali večeras duplo više šuteva od Crvene zvezde, imali smo 13 poseda više, to ne može da ima tim koji se ne bori. Nije kraj sveta, izgubili smo finale, sledeće godine ćemo se spremiti, entuzijazam i želja sigurno postoje - kaže Obradović.

Za kraj je progovorio o domaćem prvenstvu koje startuje uskoro, međutim nije imalo lepe reči Žoc.

- Ne očekujem ništa dobro, imamo iskustva s tim. Kad vam sude srpske sudije, to niej cirkus, to je više od cirkus. Svima je jasno kojim to tokom ide, meni nije problem da to kažem -rekao je Obradović.