Autor: Informer.rs

30.05.2024.

20:59

Foto: Starsportphoto

Sport

Koleno! Panter neizvestan za finale protiv Zvezde! Žoc otkrio o čemu se radi!

Partizan se plasirao u finale plej-ofa Superlige Srbije, pošto je večeras pobedio Megu 96:68 u trećoj utakmici polufinala, u finalu će igrati protiv Crvene zvezde.

- Čestitam ekipi Mege i treneru Marku Baraću na sjajnoj sezoni. Što se utakmice koja je ostala iza nas, rešena je u prvoj deonici, koju smo odigrali na izuzetno visokom nivou u oba smera. Lepo je videti dva nova i mlada igrača na parketu, a raduje me da Dimitrijević i Drezgić nisu srljali, jurili poene, nego su igrali ozbiljnu utakmicu. Zadovoljan sam zbog plasmana u finale - izjavio je Obradović na koferenciji za medije.

Crno-beli su rutinski odradili posao, ali Žoca brine povreda Pantera. Kapiten se požalio na bol u kolenu, nije ulazio više u igru, a o ovome i kvalitetima ekipe 

- Probaćemo da se pripremimo najbolje što možemo, da vidimo prvo u kom smo zdravstvenom stanju jer imamo mnogo problema. Panter nije igrao drugo poluvreme preventivno zbog bola u kolenu, sutra će da se pregleda pa ćemo da vidimo da li je sposoban - rekao je Obradović kojem to nisu jedini problemi:

Informer

 

- Pričao sam i posle druge utakmice da i Smailagić ima povredu kolena i da praktično nije ni igrao, igrao je 5 minuta. Večeras je i on pred kraj tražio izmenu, gde je osetio bol pa smo ga sačuvali tako da ima još rovitih igrača ali tako je-kako je. Izaći ćemo sa kim možemo, probati da damo sve od sebe i to je to.

Obradović je pohvalio svoju ekipu koja je uspela da odigra bolje u odnosu na prošlu utakmicu kada je Mega savladala Partizan i osvrnuo se na predstojeće finale sa Zvezdom.

- Raduje me činjenica da smo ispravili greške iz drugog meča, posebno u odbrani, koja je bila neuporedivo bolja. Istovremeno, siguran sam da može da bude mnogo bolja i čvršća. Zvezda ima veliki kvalitet, ne preti nam samo opasnost od Teodosića, Nedovića i Santoša. Panter je povređen, tek ćemo sutra znati kakva je situacija, problema sa povredom ima i Smailagić. Daćemo sve od sebe sa raspoloživim snagama koje budemo imali - zaključio je Obradović.

Prva utakmica finala igraće se trećeg juna od 18.30 kada će Zvezda biti domaćin, šampion će biti ekipa koja prva dođe do dve pobede.