• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

30.05.2024

19:40

Partizan zakazao finale sa Zvezdom! Mega demolirana u "Pioniru"

Starsportphoto

Košarka

Partizan zakazao finale sa Zvezdom! Mega demolirana u "Pioniru"

Podeli vest

Košarkaši Partizana boriće se sa Crvenom zvezdom za titulu u Superligi Srbije.

Crno-beli su večeras mnogo lakše nego što se očekivalo demolirali ekipu Mege sa 96:68 (39:9, 8:22, 23:16, 26:21) u odlučujućem trećem meču polufinala i sa 2-1 u seriji prošli u finale i zakazali novi okršaj sa večitim rivalom. 

Beogradski večiti tako će po treći put ove sezone odlučivati o nekom trofeju. Prethodno su igrali u finalu Kupa Radivoja Koraća, koje je dobila Zvezda, a potom su odmerili snage i u finalnoj seriji ABA lige, koje je takođe pripalo crveno-belima. 

Partizan su do trijumfa predvodili Zek Ledej sa 17 poena, dok su Danilo Anđušić i Bruno Kaboklo postigli po 16. U redovima Mege jedini raspoložen za nadigravanje sa crno-belima bio je Filip Jović, koji je ujedno bio jedini dvocifren u ekipi sa 21 poenom.

Duel u "Pioniru" obeležila je sjajna i energična igra crno-belih, kao i katastrofalan šut Mege za tri poena, pošto su pogodili samo dve trojke iz čak 20 pokušaja. 

Foto: Starsportphoto

 

Iako se očekivalo da će majstorica u "Pioniru" biti neizvesna i napeta, od toga nije bilo ništa. Ekipa Željka Obradovića, poučena iskustvom iz prethodnog meča, kada su ispustili veliku prednost i izgubili, sada su od prvog minuta zaigrali u šestoj brzini. Od starta je na terenu plesao kapiten Kevin Panter, pogađao je i razigravao "parni valjak" koji je već na polovini prve četvrtine imao nestvarnih 21:4. 

Crno-beli su posebno domirali u odbrani, nedozvoliši Megi da izgradi napad i dođe do jednostavnih poena. Publika u "Pioniru" bila je oduševljena sa kakvom energijom su njihovi puleni pristupili meč. Nastavio je Partizan da rešeta goste, pa je prvu deonicu završio sa nestvarnih 30 razlike - 39:9. 

Foto: Starsportphoto

 

Delovalo je da izbaranicima Marka Baraća preti rezultatska katastrofa. Ipak, promenile su se uloge na terenu. Gosti su sada bili ti koji su diktirali tempo i lako pronalazili put do koša. Trener Obradović je sa pravom besneo na svoj tim u tim trenucima, pokušao je da ih tokom tajm-auta razmrda, ali uzalud. Nisu uspeli crno-beli da se konsoliduju, mučili su se u napadu, teško dolazili do poena, pa su drugu deonicu završili sa samo osam ubačenih poena. Mega je tako do odmora uspela da prepolovi ogromnu prednost Partizana - 47:31. 

Očekivalo se da će nastavak doneti daleko neizvesniju utakmicu. Ipak, ekipe su ponovo zamenile uloge. Anđušić je trojkom otvorio treću četvrtinu i najavio dobar početak za "parni valjak", da bi potom i Ledej pogodio za plus 21. 

Foto: Starsportphoto

 

Na drugoj strani, nastavila se Megina glavobolja sa šutem za tri poena, gosti gotovo da ništa nisu mogli da pogode iz 13 pokušaja. U tim trenucima jedini je u ekipi Mege raspoložen za nadigravanje sa Partizanom bio mladi Jović. Agoniju gostiju sa distance prekinuo je Andrija Jelavić prvom trojkom. Ipak, nedovoljno, jer su crno-beli poslednju četvrtinu dočekali sa 23 razlike.

Kada su crno-beli na početku poslednje deonice otišli na plus 29, već tada je bilo jasno da je Mega digla belu zastavicu. Iskoristio je Obradović veliku razliku i u završnici meča šansu dao Partizanovim klincima Savi Drezgiću i Aleksi Dimitrijeviću, koji je iskoristio minute i na kraju meč završio sa osam poena. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani
Politika

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani

U francuskom gradu Troyesu održana je ceremonija obeležavanja Dana sećanja na stradale, prognane i nestale Rome na Kosovu i Metohiji. Burhan Osmani, organizator i inicijator ovog događaja, podsetio je prisutne na teške okolnosti u kojima su se Romi našli tokom rata na Kosovu i Metohiji u drugoj polovini 1990-ih godina, kada su Albanci hteli da otcepe južnu srpsku pokrajinu.

21.06.2024

19:42

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!
Politika

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je 2. sednicu Skupštine grada Beograda za ponedeljak, 24. jun, u 10 časova. Mesto održavanja sednice je zgrada Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6, u velikoj sali u prizemlju. Na dnevnom redu ove sednice naći će se izbor gradonačelnika Beograda, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

21.06.2024

18:43

Đurić: Srbija je stabilna, sigurna i slobodna!
Politika

Đurić: Srbija je stabilna, sigurna i slobodna!

Čitajući kojekakve budalaštine koje udarna Đilasova pesnica i fantom koji je pored grada u kome živi menjao čak i ime pa se danas zove Borko izjavljuje prosto se, samo od sebe, nameće pitanje - da li on zaista smatra građane Srbije ludim i glupim?

21.06.2024

18:10

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51