15.06.2024.

06:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Sprema se detonacija! Partizan dovodi jednog od najboljih centara u Evropi?

Reč je o momku koji je u prethodne dve godine beležio zaista sjajne partije u dresu "kanarinaca" i stekao je status jednog od najdominantnijih centara u Evroligi. Zbog toga za njega vlada ogromno interesovanje, a kako javljaju dobro upućeni košarkaški novinari, u red za njegov potpis stao je i Partizan, koji traži zamenu za Frenka Kaminskog, koji je napusti Humsku i pre završetka sezone.

Crno-bele očigledno čeka velika rekonstrukcija tima, nakon što je obelodanjeno da će kapiten Kevin Panter napustiti ekipu i preći u Barselonu. Kako prenose pouzdani insajderi Andrea Kalconi i Hristons Harpidis, Partizan i Makabi su favoriti za njegovo dovođenje. U igri je bio i Panatinaikos, ali izgleda su šampioni Evrope odustali od dovođenja ovog sjajnog igrača.

Motli se savršeno uklapa u ono što traži trener Željko Obradović, pošto po stilu igre dosta podseća na Matijasa Lesora. Vrlo je snažan, dobar u odbrani i na skoku i ističe se atraktivnim zakucavanjima, a osim toga odlikuje ga velika borba, što je crno-belima zapravo i bilo potrebno u prethodnoj sezoni.

Što se tiče crno-belih, nakon završetka sezone mnogi igrači su se povezivali sa dolaskom u Humsku, ali nijedno ime nije zvanično potvrđeno od strane kluba. Navodno klub već ima usmeni dogovor sa Vanjom Marinkovićem, doskorašnjim igračem Baskonije, kao i sa Arijanom Lakićem, momkom koji je u prethodnom periodu nastupao za Zadar.