24.06.2024.

15:25

Foto: FK Partizan

Sport

Partizan doveo pojačanje! Štoper potpisao na 3 godine!

Ono što je Informer pre nekoliko dana najavio, sada je dobilo i zvaničnu potvrdu. Reprezentativac Bosne i Hercegovine završio je sve formalnosti, danas je potpisao ugovor na tri godine sa crno-belima, a u toku večeri priključiće se pripremama "parnog valjka" u Sloveniji.

Visoki defanzivac došao je na insistiranje trenera Aleksandra Stanojevića, koji ga je dobro upoznao u Turskoj, dok je sedeo na klupi Konje. 

Reč je o momku visokom 189 centimetara, levonog je i odlikuje ga odlična igra glavom. Ponikao je u Sarajevu, gde je prošao kompletnu omladinsku školu kluba sa "Koševa". Već sa 19 godina preselio se u Belgiju, gde je bio član Kortrajka, a kratko je branio i boje splitskog Hajduka i Beverena.

Prethodne dve sezone nosio je dres tima iz Ankare. Za žuto-crne iz Anadolije odigrao je 76 utakmica, dao jedan gol i upisao dve asistencije. Međutim, pošto je ekipa ispala iz Prve lige, on nije želeo da nastupa u drugoligaškom rangu, zbog čega je odlučio da prihvati poziv Partizana.

Snažni defanzivac je za selekciju BiH upisao četiri nastupa. Debitovao je dok je selektor bio upravo legendarni napadač i bivši trener crno-belih, Savo Milošević.

Inače, Mujakić je drugo pojačanje srpskog viceprvaka ovog leta, posle napadača Đorđa Jovanovića. Uskoro se očekuje i dolazak defanzivnog veziste Kevina Arijage (26) iz Minesote.