01.07.2024.

16:09

Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Sport

Partizan mora da odreši kesu za Monekea! Evo koliko para traži Baskonija!

Prema pisanju portala "Mocart sport", klub iz Vitorije želi da zadrži harizmatičnog Nigerijca i crno-belima su postavili cenu od čak 1.500.000 evra. Kako piše pomenuti izvor, to je cifra koju u ovom momentu vicešampion ABA lige ne može da isplati.

Moneke je u prethodnoj sezoni skrenuo veliku pažnju brojnih klubova na sebe, a Partizan je vrlo zainteresovan da ga dovede, kako bi kompletirao visoke pozicije. Čima može da igra i krilnog centra i krilo, a u prošloj sezoni naročito se istakao u mečevima i protiv Partizana, i protiv Crvene zvezde.

Nije tajna da je zbog svoje harizme omiljen među navijačima u Srbiji, a često je nakon mečeva sa beogradskim rivalima pohvalno govorio i o crno i o crveno-belima.

Isti izvor navodi da je novi trener tima iz Baskije Pablo Laso zainteresovan da zadrži Monekea, a jedina nada crno-belih za njegovo angažovanje je da španski evroligaš prihvati nešto manje obeštećenje.

Informer

Partizan je, sa druge strane, bio vrlo aktivan ovog leta. Dogovorili su dolazak čak devetorice novih igrača, a deseti bi mogao da bude Brendon Dejvis. Ekipu Željka Obradovića napustio je veliki broj igrača, uključujući kapitena Kevina Pantera, kao i najbolje pojedince u prethodne dve sezone, Zeka Ledeja i Džejmsa Nanelija.

Što se tiče Baskonije, ona će ovih dana ostati bez još jednog bitnog igrača, pošto će plejmejker Kodi Miler-Mekintajer preći u Crvenu zvezdu.