• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

30.06.2024

12:01

Buran prelazni rok KK Partizan! Ovi igrači su došli, ovi dogovoreni, a neki se još čekaju!

Starsport/EPA

Partizan

Buran prelazni rok KK Partizan! Ovi igrači su došli, ovi dogovoreni, a neki se još čekaju!

Podeli vest

Crno-beli nakon odlaska ključnih igrača doveli čak devet novih pojačanja, a deseto bi trebalo da bude iskusni centar Brendon Dejvis. Klub iz Humske samo u subotu dogovorio dolazak maltene čitave petorke

Košarkaški klub Partizan na putu je da sklopi pravi drim-tim za sledeću sezonu! Aktuelni vicešampion ABA lige izuzetno je aktivan na tržištu ovog leta, pa je dosad ozvaničio ili dogovorio dolazak čak devetorice novih igrača, a na putu je i deseti, čime bi verovatno bila kompletirana vrlo snažna ekipa za Evroligu i regionalno takmičenje!

Nekadašnji šampion Evrope odmah po okončanju sezone uspeo je da vrati srpskog reprezentativca Vanju Marinkovića, a potom da dovede i dva vrlo jaka pojačanja na spoljnim pozicijama - Ifea Lundberga iz Virtusa i Frenka Nilikinu iz Šarlota. Vanja je klasičan bek, dok druga dvojica mogu da igraju na pozicijama plejmejkera i beka.

Prema navodima pouzdanih košarkaških insajdera, dogovor je postignut sa krilnim centrom Ajzeom Majkom (Burg), krilom Isakom Bongom (Bajern), bekom Sterlingom Braunom (Alba) i centrom Tajrikom Džonsom (Efes). Zanimljivo, sa njima četvoricom klub je uspešno okončao pregovore u subotu.

 

Još ranije je poznato da ce u Humsku i plej Zadra Arijan Lakić i Krilo Igokee Mario Nakić, dok najnovije vesti kažu da će crno-beli dres zadužiti i iskusni centar Valensije Brendon Dejvis. Dakle, to je deset novih pojačanja u rekordnom roku, što samo potvrđuje ozbiljnu nameru trenera Željka Obradovića i klupskog rukovodstva da u potpunosti rekonstruišu ekipu.

Obradović je upravo o tome nedavno i govorio.

- Apsolutno sam svestan da ova sezona nije uspešna. Prvi ću to i da kažem. A kada je tako, onda se radi sledeće - ili se menja trener ili se menjaju igrači. Uprava je dala meni poverenje i na tome sam zahvalan. Pokušaću da to opravdam, imam još mnogo energije da radim i nadam se da ću opravdati poverenje - poručio je Željko Obradović u nedavnom intervjuu za "N1".

Foto: profimedia

Svetski prvak: Isak Bonga stiže u Humsku

 

Ostaje da se vidi da li je tu kraj pojačanjima crno-belih, kao i kakav je status igrača iz prošle sezone koji nisu napustili Humsku. U pitanju su, pre svih, Aleksa Avramovic, Bruno Kaboklo i Džejlin Smit, a neizvesna je sudbina Uroša Trifunovića i Danila Andušića, kojima je ugovor istekao.

Smit kaže da ima želju da ostane, ali da su pregovori utihnuli.

- Nadam se da ću se vratiti u Partizan. Nisam razgovarao sa ljudima iz kluba nedelju dana. Mojoj porodici se sviđa Beograd i sa te strane voleo bih da se vratim u klub - kaže za "Mocart sport" Smit.

Foto: Starsportphoto

On je zamena za Pantera: Sterling Braun stiže iz Albe

 

Podsetimo, klub su već napustili Kevin Panter, Zek Ledej, Pi Džej Doužer, Frenk Kaminski, Alen Smailagić, a verovatno i Džejms Naneli, kojem je istekao ugovor i nije bilo priče o produžetku.

Još jedan igrač koji neće nastupati za Partizan naredne sezone je poljski univerzalac Mateuš Ponjitka! Iako je imao opciju u ugovoru da u Partizanu igra i naredne sezone, on sam je potvrdio da nije u planovima trenera Željka Obradovića i da je završio epizodu u crno-belom dresu.

- Tačno je, napuštam Partizan - rekao je Ponjitka kratko.

Poljak je u Humsku stigao prošlog leta kao veliko pojačanje, a tek u finišu sezone pokazao je "znake života". Pre toga, bio je više povređen i van forme.


POJAČANJA PARTIZANA                          
Vanja Marinković (bek) Baskonija zvanično
Ife Lundberg (plej/bek) Virtus zvanično
Frenk Nilikina (plej/bek) Šarlot zvanično
Ajzea Majk (krilni centar) Burg dogovoren
Isak Bonga (krilo) Bajern dogovoren
Arijan Lakić (plej) Zadar dogovoren
Mario Nakić (Igokea) krilo dogovoren
Tajrik Džons (centar) Efes dogovoren
Sterling Braun (bek/krilo) Alba dogovoren
Brendon Dejvis (centar) Valensija pred potpisom

 

ODLASCI IZ PARTIZANA                          
Kevin Panter - Barselona
Zek Ledej - Armani
Alen Smailagić - Žalgiris
Mateuš Ponjitka - nema klub
Pi Džej Doužer - nema klub
Frenk Kaminski - nema klub
Džejms Naneli - nema klub
Uroš Trifunović - nema klub
Danilo Anđušić - nema klub

Ognjen Jaramaz ?
Aleksa Avramović ?
Džejlin Smit ?

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)
Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)

Operativci kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i P. S. (26) i D. S. (26) koji se terete za isto delo u pomaganju.

02.07.2024

08:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija