04.07.2024.

11:17

Foto: Starsportphoto

Sport

Pretoplo, teške noge, ali doneli smo Srbiji 3 boda! Nikolić zadovoljan posle pobede

Domaćin je do finiša meča vodio sa 2:0, ali su crno-beli izbegli poraz u regularnom delu, u razmaku od dva minuta mrežu su zatresli Nemanja Nikolić i Aleksandar Šćekić, a potom bili spretniji tokom izvođenja penala. Priznaje Nikolić da nije bilo lako, pre svega zbog vremenskih uslova.

- Pretoplo. Na klupi je bilo lakše, pošto sam video koliko je vruće, video sam po igračima, bili su bukvalno u trećem minutu svi puni vode, da ne kažem znojavi. Haos. S druge strane, perfektna organizacija, teren, navijači. Sve je u najboljem redu od toga kako su nas dočekali, do utakmice i kako smo odigrali. Jeste prijateljska utakmica, ali za nas veoma važna. Čak i penali, ja sam gol postigao na sreću, ali dobro... Koliko su teške noge ne znam ni kako sam šutnuo - nasmejeo se Nikolić.

Pripreme su i dalje u toku, crno-beli bruse formu za početak Superlige i kvalifikacije u Evropi.

- Teško je, svaki dan imamo skoro dva treninga, veoma su jaki. Spremamo se za ono što će nas čekati u kvalifikacijama, daj Bože da doguramo što dalje i da uđemo u grupnu fazu. Sad su nam teške noge, ali razumem, moramo da ispoštujemo zahteve koje šef i stručni štab traže od nas. Nema izgovora.

Sledeći rival je CSKA.

-  Težak protivnik. Dinamo jeste igrao u mešovitom sastavu, imali smo i sreće,  proizvod toga što su teške noge, teže se koncentrisati na neke situacije. Pretečko je trčati posebno kad je temperatura 34, 35 stepeni, koncentacija nije najbolja, ali nismo se predavali. Dobili smo ih na penale, uzeli smo tri boda za Beograd, Srbiju.