• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

03.07.2024

20:52

Aca Jovanović zablistao u Moskvi! Partizan na penale dobio Dinamo (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Aca Jovanović zablistao u Moskvi! Partizan na penale dobio Dinamo (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Crno-beli na startu "Bratskog kupa" u Moskvi izbegli poraz u regularnom delu, pošto su u samom finišu izjednačili na 2:2, a onda na krilima sjajnog golmana slavili nakon penal serije sa 4:2.

Zanimljiv i neizvestan meč odigrali su večeras fudbaleri Partizana i Dinama, pred oko 15.000 navijača na "VTB areni".

Bio je domaćin za nijansu bolji i opasniji, stvorio više izglednih prilika za gol i sve do samog finiša se činilo da će rutinski slaviti, jer je imao prednost od 2:0. Međutim, onda su u razmaku od dva minuta mrežu zatresli Nemanja Nikolić i Aleksandar Šćekić i tako vratili neizvesnost.

Propozicije turnira su takve da se nakon nerešenog rezultata odmah pristupa izvođenju jedanaesteraca, a pobednik dobija dva boda. 

I ovog puta epitet junaka pripao je Aleksandru Jovanoviću, koji je samo nastavio tamo gde je stao prošle sezone. Fenomenalno je čuvar mreže "parnog valjka" branio i po ko zna koji put dokazao da je majstor za šuteve sa bele tačke.

 

 

Sa kapitenskom trakom oko ruke, iskusni Nišlija je zaustavio udarce Skopinceva i Fomina u drugoj i trećoj seriji, dok su njegovi saigrači bili nepogrešivi. Redom su pogađali Bibars Natho, Marko Živković, Nemanja Nikolić i Đorđe Jovanović, pa je na kraju ipak slavio srpski vicešampion.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Jovanović

Kada je reč o regularnom delu utakmice, trener "parnog valjka" Aleksandar Stanojević na teren je poslao, po svemu sudeći, najjačih 11. Uz napomenu da se poslednje pojačanje, levi bek Mario Jurčević, tek juče priključio ekipi u Rusiji, tako da se nije ni skidao za ovaj duel.

S druge strane, šansu od prvog minuta dobile su novajlije - štoper Nihad Mujakić i zadnji vezni Kervin Arijaga, na desnom beku bio je Natan de Medina, dok je u nastavku ušao sa klupe i povratnik Đorđe Jovanović.

Startna postava crno-belih izgledala je ovako: A. Jovanović, De Medina, Marković, Mujakić, Antić, Arijaga, Ovusu, Zahid, Goh, Kalulu, Saldanja. Izmene: Živković, Filipović, Natho, Severina, Janković, Nikolić, Đ. Jovanović, Šćekić.

Foto: Starsportphoto

Nihad Mujakić

Iako se ta fraza često koristi tokom pripremnog perioda, vidljivo je bilo da su igračima Partizana noge i dalje teške, u nekim momentima ih lopta nikako nije slušala, ali borbenosti, trčanja, discipline u igri i zalaganja nije nedostajalo.

Činjenica je da to može i mora mnogo bolje, da nedostaje svežine, ali se neki obrisi i konture onoga što stručni štab želi već naziru. Mogao je Mateus Saldanja u prvom poluvremenu u dva navrata da najavi povratak u golgetersku formu, ali je prvo zakasnio na dobar centaršut Antića, a nešto kasnije i na ubacivanje Zahida.

Foto: Starsportphoto

Mateus Saldanja

S druge strane, Dinamo je bio znatno opasniji. Pretio je preko Gladšieva, Makarova i Tjukavina, ali je Jovanović svaki put izlazio kao pobednik, dok ga je pred sam odlazak na odmor sačuvala i prečka.

Ono što je zabrinulo sve u taboru crno-belih jeste povreda kapitena Svetozara Markovića već na startu drugog poluvremena. Sjajni štoper se vratio nakon operacije kolena, ali sada se uhvatio za stopalo i nije mogao da nastavi meč, pa ga je u 55. minutu zamenio Aleksandar Filipović.

Foto: Starsportphoto

Nikola Antić

Nešto kasnije ni Kalulu nije iskoristio idealnu poziciju da zatrese mrežu, isto kao i Grulov sa ivice kaznenog prostora, kada je Jovanović intervenisao. U tim momentima je Stanojević odlučio da zameni pola ekipe, na terenu su se našla šestorica novih igrača, a nakon toga popustila je i poslednja linija.

Prvo je Lepski na prelep način, iz okreta, pocepao mrežu sa oko desetak metara, da bi onda i Grulov pobegao čuvarima i povisio na 2:0.

Međutim, samo što je Partizan krenuo sa centra, usledio je solo prodor Ksandera Severine po desnoj strani, odlična povratna po zemlji na peterac i pogodak Nikolića. 

 

 

Na samom početku nadoknade eto i izjednačenja. Nikolić i Šćekić su odigrali dupli pas, visoki vezista je šutirao iz kaznenog prostora, a veliku grešku napravio je golman Kudravec, koji je imao lošu komunikaciju sa saigračem. Lopta se odbila do iskusnog Crnogorca, a on je samo prosledio u praznu mrežu.

 

 

Narednu utakmicu crno-bele na "Bratkom kupu" očekuje 7. jula protiv CSKA, a boravak u Moskvi iskoristiće da pred povratak u Beograd odigraju i generalnu probu protiv Lokomotive.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija