07.07.2024.

18:38

Foto: ATA Images

Sport

Nastavlja se rat Partizana i FSS! Oglasio se trener crno-belih!

Podsećamo, samo desetak dana pred početak nove sezone u Superligi pojavile su se informacije o promeni pravila vezanog za bonus igrače. Iz redova vicešampiona Srbije podigli su glas protiv menjanja pravila u tako kratkom vremenskom roku.

- Kao glavni trener Partizana i sa stanovišta trenerske struke, s obzirom da se direktno te stvari tiču nas iz struke, zamolio bih predsednika saveza Dragana Džajića da poštuje stav našeg kluba. Ukoliko već neće da poštuje naš stav, dobro razumem i iz kog razloga, neka makar poštujte propise i zakon. Presedan bi bio da van svih rokova i zakonskih normi donesete odluku u toku nove sezone, s obzirom da je aktuelna sezona već počela prvim danom prelaznog roka - poručio je Stanojević i dodao:

Informer

- Mi smo prelazni rok odradili u skladu sa propozicijama iz prethodne sezone. Nismo protiv pravila o dva bonus igrača, a naravno da sam za pružanje šanse mladim igračima i to sam već pokazao. Što se tiče Partizana, pogledajte koliko igrača je bilo u A reprezentaciji na ovom EP u Nemačkoj iz omladinske škole Partizana, mislim da je bilo šest ili više igrača u startnoj postavi, a koliko je bilo iz drugih klubova - poentirao je šef struke "parnog valjka".

Informer

Podsećamo, klub iz Humske već se oglasio na tu temu zvaničnim saopštenjem, a rano jutros stigao je i odgovor sa Terazija. Stanojević naglašava da nije protiv pravila o bonus igračima, ali da se itekako protivi donošenju takve odluke koja bi momentalno stupila na snagu.

- Imam mišljenje vezano za bonus igrače, o tome treba da se polemiše na stručnim odborima, koji zato valjda i postoje. Mi, treneri, nešto radimo i trudimo se, samo nam dajte vremena da se adekvatno pripremimo za narednu sezonu, jer je ova sezona već u toku. Kao što FIFA pravila nalažu, kao što se svuda u svetu radi, odluke o krupnim pitanjima u vezi sa takmičenjem se donose najmanje godinu dana pre početka tekuće sezone, a ne 10 dana pre početka prve utakmice - zaključio je Aleksandar Stanojević.