13.07.2024.

15:18

Foto: Starsportphoto

Sport

Bivši Albanac pomaže ili odmaže Partizanu!? Gura Saldanju u Torino!

Italijanski mediji pišu da su čelnici "bikova" počeli još početkom godine da prate brazilskog golgetera, ali da su tek sad krenuli u ozbiljnu akciju da ga dovedu. Spekuliše se da će Partizan tražiti deset miliona evra za obeštećenje, kao i da će Torino pokušati da spusti cenu. Navodi se čak da u italijanskom klubu veruju da će ga dobiti za dvostruko nižu sumu, odnosno oko pet miliona evra. Brazilac je takođe zainteresovan da karijeru nastavi u jednoj od najjačih liga na svetu.

Poslednji gol za crno-bele dao je u generalnoj probi pred početak sezone protiv Lokomotive u Moskvi (1:1).

 


Čelnici "granata" su se o Saldanjinim kvalitetima interesovali i kod Đanija de Bjazija. Nekadašnji selektor Albanije, koji je selekciju naših južnih komšija predvodio u dvomeču sa Srbijom kad se dogodila "afera dron" i kad su "orlovi" slavili u Elbasanu 2:0, vodio je Torino u tri navrata i njegova reč se veoma ceni u tom klubu.

Takođe, De Bjazi je radio kao selektor Azerbejdžana u periodu kad je Saldanja nastupao za Nefči iz Bakua.


- Imao sam priliku da ga često gledam uživo. Reč je o levonogom centarforu koji može da igra kao najistureniji u ekipi, ali i kao drugi špic, jer ga osim osećaja za gol krasi i sposobnost da asistira. Ima odličnu građu i tehničke sposobnosti. Dao je mnogo golova u Srbiji, pokazao potencijal i sigurno je sad motivisan da se dokaže na ozbiljnijem nivou - rekao je De Bjazi.

Informer

Saldanji ugovor sa Partizanom ističe u leto sledeće godine, a na kraju prošle sezone spekulisalo se da je sa čelnicima kluba postigao dogovor da ostane u Humskoj do kraja leta kako bi odigrao kvalifikacije za evropska takmičenja i da onda dobije dozvolu da promeni klub.