24.07.2024.

08:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Bivši as Partizana bez milosti posle debakla: Meni stranci bodu oči!

Crno-beli su ubedljivo poraženi od Dinama iz Kijeva (6:2) u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Oba gola crno-belih postigao je brazilski napadač Mateuš Saldanja.

Nenad Mirosavljević, nekadašnji napadač Partizana, Smedereva, Čukaričkog, Napretka, APOEL-a... analizirao je utakmicu na televiziji "Arena sport". Skrenuo je pažnju na glavni problem crno-belih - stranci. Po  njegovim rečima, osmorica stranaca koji su se našli u timu Partizana nisu napravili razliku u korist crno-belih.

- Meni bode oči, iskreno, ekipa koja u postavi ima toliko stranaca. U prvoj postavi bila su samo tri domaća igrača. A kada se pogleda, Dinamo je bio toliko dominantniji, brži, jači. Ti strani igrači koji se dovode moraju da budu konkurentni, da pariraju ekipama sa kojima se igra u Evropi. Nije merilo Srbija. Da kažemo da su ovde i dominantniji, ali u Evropi... - rekao je nekadašnji napadač Partizana Nenad Mirosavljević.

Podsećamo, u startnih 11 crno-belih bili su Jovanović (Srbija), De Medina (Belgija), Marković (Srbija), Mujakić (BiH), Antić (Srbija), Arijaga (Honduras), Zahid (Norveška), Severina (Holandija), Goh (Južna Koreja), Kalulu (DR Kongo) i Saldanja (Brazil). U nastavku su šansu da zaigraju protiv Dinama dobili  Šćekić (Crna Gora), Natho (Izrael), Ibrahim (Gana), Filipović (Srbija) i Trifunović (Srbija).

Informer

Mirosavljević je razočaran što Partizanovi inostrani fudbaleri nisu na nivou Lige šampiona.

- Imamo igrače koji mogu da odgovore takvim zadacima u Srbiji. Kada se dovode stranci, oni moraju da prave razliku.

Nešto ne funksioniše u ekipi crno-belih na startu prvenstva jer su loše odigrali prvi meč u Superligi Srbije   protiv Napretka. 

-  Nešto ne štima. Glavobolja je na stručnom štabu i na upravi. Neće biti lako ni na Ubu, to je dobra ekipa koja želi da se predstavi u dobrom svetlu prvi put u svom gradu. Posle ovakve utakmice i ovakvog rezultata, kada je u mislima revanš.