20.08.2024.

12:36

Foto: Starsportphoto

Sport

Zubairu: Pomoći ću Partizanu da igra u Evropi! Moramo da se borimo za titulu!

Došao je Ibrahim Zubairu (20) u Humsku ovog leta posle dve sjajne sezone u Jedinstvu sa Uba, a čini se da je mladi ofanzivac vrlo brzo "kupio" poverenje trenera Aleksandra Stanojevića.

Iako se još čeka na njegove golove i asistencije, deluje da sigurnim koracima ide ka statusu startera, a na ruku mu ide što sa srpskim pasošem u Superligi ima i status "bonusa".

Afrikanac je svestan da je pred crno-belima poslednja prilika da se izbore za jesen na međunarodnoj sceni, pošto će u plej-ofu Lige konferencija igrati protiv Genta. Propuštene su šanse za Ligu šampiona i Ligu Evrope, pa je sada situacija "biti ili ne biti", a on je optimista.

- Igranje u Evropi je bio jedan od glavnih razloga što sam došao u Partizan. Znam koliko je to bitno za klub i navijače, tako da ćemo učiniti sve da se izborimo za grupnu fazu - rekao je Zubairu za Partizanov podkast.

Informer

 

On je dodao da očekuje da znatno poboljša lični učinak u odnosu na prošlu sezonu, kada je dao 13 pogodaka, uz sedam asistencija.

- U Partizanu želim još više, da pomerim te granice. Fokus je najvažniji. Moram naporno da radim, svaki trening da gledam kao da je utakmica, tako se i postaje bolji igrač. Iskreno, obožavam da dajem golove, ali voleo bih i da unapredim defanzivu. Znam koliko je to bitno u modernom fudbalu, tu sigurno imam puno prostora za napredak - objasnio je Zubairu.

Krilni napadač svestan je da situacija u Humskoj sada nije idealna, ali siguran je da će se i to uskoro promeniti na bolje.

- Ovo je veliki klub, samim tim su veće i ambicije, očekivanja navijača. Moram da pratim šta rade iskusniji igrači, da se navikavam i upijam sve. Spreman sam na pritisak koji nosi crno-beli dres. Upoznat sam s tim, već se oseća. Fudbal je takav, bude dobrih i loših utakmica i rezultata, ali ja ću sigurno uvek davati sve od sebe. Želim da idem uzlaznom linijom, da primenjujem ono što trener traži od mene, da učim i napredujem - naglasio je Zubairu.

Informer

 

S obzirom da je već neko vreme u Srbiji, potvrdio je da mu period adaptacije nije teško pao.

- Potpuno sam se navikao, više od dve godine živim ovde i super mi je. Srećan sam i što sam dobio pasoš vaše zemlje. Svi momci su me sjajno prihvatili. Od prvog dana su ljubazni prema meni, nisam imao problema sa uklapanjem. Recimo, Ovusu mi je sada kao brat. Nismo se poznavali od ranije, ali obojica smo iz Gane. Volim da popričam nasamo s njim, dobro je kad vas neko potpuno razume, to mi mnogo znači. Jako je dobar čovek, odmah me dočekao s osmehom - otkrio je Zubairu.

Informer

Ibrahim Zubairu i Nemanja Matić

Kada je reč o saradnji sa Aleksandrom Stanojević, tu sve ide kako treba.

- Fantastičan trener. Drago mi je što me posle treninga pozove, kaže mi šta je bilo dobro, a šta moram da unapredim. Znam da mnogo mogu da naučim od njega - poručio je Zubairu, a onda se posebno zahvalio bivšem srpskom reprezentativcu Nemanji Matiću, koji ga je i doveo u Srbiju.

- Nemanja je verovao u mene od prvog momenta kada sam iz Gane stigao na Ub. Dao mi je šansu da igram i da se razvijam, a onda me preporučio najvećem klubu u Srbiji. Pratio sam ga i dok je igrao u Čelsiju i Mančester junajtedu. Imao sam tu privilegiju da ga upoznam i budem u njegovom klubu, što je neverovatno. Veliki je čovek - zaključio je Zubairu.