22.08.2024.

19:15

Foto: Starsportphoto

Sport

KRAJ: Partizan izgubio i od Genta! Sreća okrenula leđa (VIDEO)

Izabranicima Aleksandra Stanojevića ovo je treći uzastopni poraz na svom terenu u evropskim kvalifikacijama, a takođe ni u trećoj utakmici zaredom u Evropi nisu uspeli ni da daju gol u Humskoj. 

Crno-belima sada ostaje nada da u revanšu, koji je na programu za sedam dana u Belgiji, pokuša da pobedi rivala i izbori Evropu.

PARTIZAN - GENT 0:1 (0:1)

Strelci: Gandelman 16. minut

Žuti kartoni: Jurčević, Marković, Lazarević - Braun, Pardo, Din, Torunariga

Stadion: Humska (bez prisustva publike)

Sudija: Elhin Masijev (Azerbejdžan)

Partizan: A. Jovanović - De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević - Arijaga, Zahid - Severina, Zubairu (od 64. minuta Grimaldo), Goh (od 22. minuta Kovač) - Saldanja (od 64. minuta Jovanović).

Trener: Aleksandar Stanojević

Gent: Roef - Gambor, Mitrović, Torunariga, Braun (od 46. minuta Fortuna) - Kums (od 93. minuta Gerkens), Delorge, Gandelman - Surdez (od 67. minuta Din), Fadiga (od 67. minuta Samois) - Gudjonsen (od 46. minuta Pardo).

Trener: Vuter Vranken

UŽIVO:
DRUGO POLUVREME:

95. minut - Kraj u Humskoj. Partizan je izgubio od Genta sa 1:0. 

89. minut - Igraće se još četiri minuta u Humskoj. 

88. minut - Nova kolosalna šansa za Partizan. Jovanović u padu sa peterca nije uspeo da ugura lopta u mrežu, ponovo je odbranio Ruf. Lazarević je dobio loptu na boku, centrirao je u pet metara, pokušao je Jovanović da uklizavanje ugura loptu u mrežu, ali je golman Genta odbranio iako su je svi videli u mreži.

87. minut - Ponovo je zapretio Din, ali je njegov udarac završio pored gola, tako da nije bilo opasnosti po golaman crno-belih.

84. minut - Oštro igraju Belgijanci u završnici meča, pa su sa pravom dobili tri žuta kartona. 

80. minut - Ogromnu sreću imao je Partizan sada. Posle greške Natha, gosti su ekspresno kreirali akciju, Din je centrirao kao usamljenom Pardu, ali je na sreću lopta bila prejaka. 

77. minut  - Uzvratili su gosti iz Belgije. Zapretili su preko Parda, koji je odlučio šutirao, ali je njegov udarac odbranio Jovanović. Ipak, ispostavilo se da je na kraju bio ofsajd.

75. minut - Kakav promašaj Lazarevića. Ogromnu priliku imao je Partizan. Natho samo što je ušao u igru kreirao je akciju i proigrao na desnoj strani usamljenog Lazarevića, koji je utrčao u kazeni prostor, a onda sa nekih desetak metara šutirao "nebu pod oblake".  

73. minut - Stanojević na teren šalje Natha i Lazarevića umesto Zahida i Severine.

72. minut - Pokušali su crno-beli akciju po levoj strani. Lopta je na ivici šesnesterca dobio Zahid, ali je on loše zahvatio i šutirao daleko preko gola Belgijanaca. 

67. minut - Dvostruku izmenu pravi i strateg Genta, odlučio je Vranken da u igru ubaci Dina i Samoisa umesto Surdeza i Fadiga. 

Informer

64. minut - Brazilac ne može da nastavi meč, očigledno se povredio. Umesto Saldanje u igru je ušao Đorđe Jovanović, a odlučio je i Stanojević da u igru ubaci i Grimalda umesto Zubaira. 

61. minut - Izgleda da Saldanja ne može da nastavi meč. Brazilac je ostao da sedi na terenu. 

57. minut - Saldanja ponovo promašuje. Odličnu akciju imao je Partizan po desnoj strani, Severina je sve dobro uradio i potom centrirao u kazneni prostor, gde je natrčao Brazilac i sa nekih par metara očajno šutirao, lopta je završila preko gola. 

54. minut - Tenzije u Humskoj. Duel Toronorige i Saldanje, umešao se tu i Arijaga, ali su se brzo smirile strasti među igračima i sve je prošlo bez većeg incidenta. 

48. minut - Partizan je imao dobru šansu posle prekida Belgijanaca. Usledila je odlična kontra, Severina je dobio loptu u prostor, ali se spetljao, potom ga je je i stigao Fadig, pa je tako propuštena još jedna prilika da se ozbiljnije zapreti.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj. Trener Genta Vranken odlučio je da napravi dvostruku izmenu i umesto Brauna i Gudjansona na teren pošalje Fortuna i Parda.

PRVO POLUVREME: 

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena u Humskoj, Gent na odmor odlazi sa golom prednosti. 

45. minut - Odlučeno je da se igra još minut nadoknade u Humskoj. 

44. minut - Veliku grešku napravio je De Medina. Mislio je da će lopta otići u aut, ali ga je Braun prošao, a onda centrirao u kazneni prostor, ali je na sreću pokušaj izblokirao Marković. 

43. minut - Mogao je Partizan možda u završnici da i stigne do izjednačenja. Jurčević je odlučno pronašao napred Severinu, koji je petljao ispred kaznenog u nameri da stvori sebi prostor za šut. Lopta je na kraju stigla do Zahida, koji je šutirao, ali je dobio samo korner. Mogli su crno-beli bolje da odigraju ovu akciju. 

39. minut - Pokušao je Saldanja da zapreti gostima, šutirao je iz okreta sa nekih 20 metara, ali bez opasnosti po gol Belgijanaca. 

37. minut - Žuti karton dobio je Mario Jurčević zbog povlačenja sa leđa.

35. minut - Kapiten Genta ponovo je pokušao da posle centaršuta da pronađe nekog saigrača, ali na sreću nije bio precizan u svojoj nameri. 

33. minut - Očekivano, nervozan je trener Stanojević pored aut linije. Definitivno nije zamišljao da njegova ekipa ova igra, posle odličnog početka u kojem su imali dve odlične šanse preko Saldanje. 

28. minut - Ogromnu sreću imao je Partizan, pošto se Jovanović okliznuo u kaznenom prostoru posle povratne Mujakića. Pokušao je da stigne do lopte Gudjonson, ali je uspeo nekako da interveniše golman crno-belih i spreči siguran pogodak Belgijanaca. 

25. minut - Belgijanci nastavljaju da vrše pritisak ka golu crno-belih, ponovo je kapiten Kums pokušao posle centaršuta da proigra nekoga u petercu, ali je Jovanović odlično reagovao i izboksovao loptu.

Informer

 

22. minut - Problemi za Partizan, zbog povrede je igru već posle 20 minuta morao da napusti Korejac Goh. Umesto njega na teren je ušao Stefan Kovač. 

19. minut - Mogao je Gent da duplira prednost, ponovo je zapretio Gandelman, ali je ovog puta odlično intervenisao Jovanović.

17. minut - Pokušao je odmah da uzvrati Partizan preko Mujakića na drugoj strani, ali je njegov pokušaj odbranio Ruf. 

16. minut - Vodi Gent. Strelac je Omri Gandelman. Belgijanci su izveli korner, ali se lopta odbila do kapitena Svena Kumsa, koji je centrirao na drugu stativu, a tamo Gandelman dobro zahvatio glavom i savladao Jovanovića.

11. minut - Posle uvodne inicijative izabranika Aleksandra Stanojevića zapretili su i gosti. Iskoristili su grešku crno-belih, tačnije Goha koji je izgubio loptu na nekih 40 metara od gola Genta. Usledila je kontra gostiju, ali na sreću Gandelman nije uspeo da najbolje zahvati loptu posle centašuta. 

9. minut - Mario Jurčević izveo je slobodan udarac za domaće, ali se lopta odbila od živog zida. Propuštena je još jedna šansa da se možda ozbiljnije ugrozi gol gostiju.  

Informer

6. minut - Nova prilika za Saldanju. Brazilac je šutirao sa nekih 20 metara po zemlji, ali je lopta završila daleko pored protivničkog gola. 

4. minut - Velika šansa za Partizana, u prilici je bio Mateus Saldanja. Loše su Belgijanci ispucali loptu, što je iskoristio Severina i stigao do lopte, a onda progirao Saldanje, ali je ovaj sa par metara loše reagovao i promašio prazan gol.

3. minut - Partizan je krenuo nešto agresivnije u meč, ipak za sada bez ozbiljnih pretnji po gol Belgijanaca. 

1. minut - Igrači Genta su prvi krenuli sa centra terena. 

PRE MEČA

20.12 - Fudbaleri Partizana i Genta izlaze na teren. 

20.10 - Sablasna atmosfera u Humskoj. Prazne tribine dočekale su igrače oba tima. 

Informer

20.05 - U prethodnom dvomeču odigranom 2021. godine u grupnoj fazi Lige konferencija, Gent je slavio u Humskoj sa 1:0, dok je Partizan u Belgiji uspeo da izvuče remi (1:1).

19.48 - Trener Aleksandar Stanojević uoči meča podsetio je da su crno-beli već igrali protiv Belgijanaca i to 2021. godine u grupnoj fazi Lige konferencija.

- Čeka nas nova evropska utakmica, nažalost, bez navijača na tribina, zbog čega nam je mnogo krivo. Svi momci su spremni, zdravi, nemamo kadrovskih problema, tako da ćemo izaći u najjačem sastavu. Nadam se dobrom rezultatu. Imamo iskustva protiv njih, igrali smo pre tri godine, znamo šta nas čeka - rekao je šef struke crno-belih.

19.37- Belgijska ekipa je u Beograd stigla znatno oslabljenja, pošto u konkurenciji nisu Japanac Cujoši Vatanabe i internacionalac Južne Koreje Hjun-seok Hong koji su bili nosioci igre u dosadašnjim kvalifikacijama.

19.27 - Dete crno-belih Nikola Štulić, a sada fudbaler belgijskog Šarlroa je za Informer govorio o duelu Partizana i Genta. Više o tome možete pročitati ovde

19.20 - Crno-beli večeras neće moći da računaju na podršku sa tribina, pošto je srpski vicešampion prošle nedelje kažnjen od strane Disciplinske komisije UEFA zbog ispada navijača tokom utakmice sa ukrajinskim Dinamom. 

19.15 - Dobro veče i dobro došli na lajv-blog posvećen prvoj utakmici Partizana i Genta u plej-of Lige konferencija.