27.08.2024.

15:59

Foto: Starsportphoto

Sport

Novi detalji o slučaju "Kaboklo"! Na papiru je igrač Partizana, ali sada je na korak od NBA lige!

Ovaj potez dolazi nakon njegovog impresivnog nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu, gde je sa reprezentacijom Brazila stigao do četvrtfinala, gde su se suočili sa moćnom selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Podsetimo, Kaboklo je krajem prošle sezone napustio Partizan na kontroverzan način, neposredno pre finala Košarkaške lige Srbije, i bez dozvole otišao u Orlando, SAD.

Ovaj iznenadni odlazak izazvao je mnogo polemike, a njegov status još uvek nije u potpunosti definisan, s obzirom na to da se čeka odluka FIBA o ovom slučaju.

Informer

Bruno Kaboklo

Sportski direktor Partizana, Zoran Savić, naglasio je ozbiljnost situacije:

Situacija sa Brunom je potpuno drugačija u odnosu na Nanelija. To je igrač koji je napustio tim pred finale KLS, a pre toga je davao intervju pričajući o tim mečevima. Koji je razlog svega toga, ne bih da ulazim u tu priču. Sada smo u situaciji da čekamo odluku FIBA. Nama je stigao zahtev iz Kolumbije za LOC (Letter of Clearance) što dovoljno govori o čemu se radi. Mi smo naravno to odbili. Igrač je potom izneo svoje argumente kod FIBA, mi smo svoje i sada se čeka odluka. Ali, svaka odluka koja u ovom slučaju nije u korist Partizana bi bila veliki presedan jer bi to značilo da svaki igrač u bilo kom klubu može samo da odluči da napusti tim bez posledica - rekao je Zoran Savić.

Informer

Zoran Savić

Dok se pravna bitka vodi između Kabokla i Partizana, njegov agent radi na njegovom povratku u NBA ligu. Prema rečima agenta, Kaboklo trenira sa Golden Stejt Voriorsima i nastaviće to da radi do kraja nedelje, u nadi da će izboriti ugovor sa timom.

Trenira sa Voriorsima i nastaviće to da radi sve do četvrtka sa ciljem dobijanja ugovora. On veruje da će u tome da uspe. U kontaktu je i sa Hapoelom iz Tel Aviva. Pregovori sa Janaijem protiču u najboljem mogućem tonu i to je takođe opcija - rekao je agent, a prenela je grčka Gazeta.

Sve oči su sada uprte u Kabokla, dok se čeka i odluka FIBA, koja će odlučiti njegovu sudbinu u evropskoj košarci, ali i eventualni povratak na veliku NBA scenu.