• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

24.08.2024

14:48

Partizan dvaput slao ponudu za Monekea! Kaboklo? Ovo je istina!

Starsportphoto

Partizan

Partizan dvaput slao ponudu za Monekea! Kaboklo? Ovo je istina!

Podeli vest

Sportski direktor KK Partizan Zoran Savić (57) kaže da je klub tokom ovog leta dvaput pitao za košarkaša Baskonije Čimu Monekea (28), ali da je oba puta odgovor bio negativan.

Nije tajna da su crno-beli nameravali da angažuju energičnog krilnog centra iz Nigerije, a kako su portali ranije naveli, u jednom momentu delovalo je da je posao blizu zaključenja. Govorilo se da Baskonija traži čak 1.500.000 evra za svog košarkaša, a da crno-beli jednostavno nisu želeli da plaćaju toliko obeštećenje, bez obzira na kvalitete harizmatičnog igrača.

Sada se oglasio sportski direktor crno-belih Zoran Savić i u intervjuu za "Mocart sport" objasnio da Partizan nije slao samo jednu ponudu za Monekea, već da se dvaput raspitivao za njega. Prema Savićevim rečima, Partizan je uradio sve po propisima, dakle, nije zvao direktno igrača pod ugovorom, već je prvo kontaktirao klub kako bi "opipao puls".

Međutim, iz redova nekadašnjeg šampiona Španije nisu bili zainteresovani za saradnju.

- Moneke je igrač pod ugovorom. Osnovno pravilo je da ne razgovarate sa igračem koji ima ugovor. Zato smo kontaktirali klub. Predsednika Baskonije poznajem decenijama. Pitao sam ga da li je zainteresovan za taj posao. Rekao je da nije i tu je suštinski sve završeno. Ponovo smo imali razgovor posle mesec dana gde sam izneo novu ponudu. Ponovo mi je poručio da Monekea vidi u Baskoniji i to je bilo to - kaže Savić.

Kako ističe, niko i ne skriva da je Čima bio velika želja ekipe, ali sve je urađeno džentlmenski.

- Igrački, Čima je neko o kome smo razmišljali. Ali, razgovarali smo samo sa klubom. Nešto slično je bilo i sa Hapoelom, koji je mene zvao da se raspita o Kaboklu. Takav je red - dodaje Savić.

Foto: EPA

Čima Moneke

 

Kada je već spomenuo Kabokla, objasnio je i kako stoje stvari povodom njegovog statusa. Oko Brazilca već mesecima vlada prava zavrzlama. Ekipu je napustio usred finalne serije Košarkaške lige Srbije i trenutno se vodi spor oko toga. Zanimljivo da su Brazilac i njegov agent tokom leta više puta "menjali ploču" i izjavljivali od toga da je Bruno završio epizodu u Humskoj, do toga da bi voleo da se vrati.

Savić otkriva kako sada stoje stvari, ali deluje da od Brunovog povratka u Partizan nema ništa.

Situacija sa Brunom je potpuno drugačija u odnosu na Nanelija. To je igrač koji je napustio tim pred finale KLS, a pre toga je davao intervju pričajući o tim mečevima. Koji je razlog svega toga, ne bih da ulazim u tu priču. Sada smo u situaciji da čekamo odluku FIBA. Nama je stigao zahtev iz Kolumbije za LOC (Letter of Clearance) što dovoljno govori o čemu se radi. Mi smo naravno to odbili. Igrač je potom izneo svoje argumente kod FIBA, mi smo svoje i sada se čeka odluka. Ali, svaka odluka koja u ovom slučaju nije u korist Partizana bi bila veliki presedan jer bi to značilo da svaki igrač u bilo kom klubu može samo da odluči da napusti tim bez posledica - ističe Savić.

Foto: Starsportphoto

Bruno Kaboklo

 

Prema Brazilcu, kako navodi, ne postoje nikakva dugovanja.

- Sve obaveze prema Brunu Kaboklu su bile ispunjene do momenta napuštanja i nije bilo nikakvih kašnjenja. On je dobar momak, čudan malo. Imao je i tu situaciju sa Venecijom koju smo morali da rešavamo kada smo ga doveli. Platili smo im obeštećenje tada koje je bilo propisano u ugovoru. Sve obaveze smo ispunili. Potpisali smo sa njim ugovor na jednu plus jednu sezonu. Imali smo rok do 15. jula da se odlučimo da li želimo da ga zadržimo i odlučili smo da ga zadržimo. On je po svim pravnim osnovama naš igrač. Sada se čeka ta odluka kako bismo preduzeli naredne korake - rekao je Zoran Savić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija