• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

01.07.2024

16:09

Partizan mora da odreši kesu za Monekea! Evo koliko para traži Baskonija!

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Partizan

Partizan mora da odreši kesu za Monekea! Evo koliko para traži Baskonija!

Podeli vest

Košarkaški klub Partizan zainteresovan je za nigerijskog krilnog centra Čimu Monekea (28), ali angažovanje jednog od najatraktivnijih igrača u Evropi neće ići baš tako lako, pošto španska Baskonija traži ogromno obeštećenje za njega!

Prema pisanju portala "Mocart sport", klub iz Vitorije želi da zadrži harizmatičnog Nigerijca i crno-belima su postavili cenu od čak 1.500.000 evra. Kako piše pomenuti izvor, to je cifra koju u ovom momentu vicešampion ABA lige ne može da isplati.

Moneke je u prethodnoj sezoni skrenuo veliku pažnju brojnih klubova na sebe, a Partizan je vrlo zainteresovan da ga dovede, kako bi kompletirao visoke pozicije. Čima može da igra i krilnog centra i krilo, a u prošloj sezoni naročito se istakao u mečevima i protiv Partizana, i protiv Crvene zvezde.

Nije tajna da je zbog svoje harizme omiljen među navijačima u Srbiji, a često je nakon mečeva sa beogradskim rivalima pohvalno govorio i o crno i o crveno-belima.

Isti izvor navodi da je novi trener tima iz Baskije Pablo Laso zainteresovan da zadrži Monekea, a jedina nada crno-belih za njegovo angažovanje je da španski evroligaš prihvati nešto manje obeštećenje.

Foto: EPA

Čima Moneke

 

Partizan je, sa druge strane, bio vrlo aktivan ovog leta. Dogovorili su dolazak čak devetorice novih igrača, a deseti bi mogao da bude Brendon Dejvis. Ekipu Željka Obradovića napustio je veliki broj igrača, uključujući kapitena Kevina Pantera, kao i najbolje pojedince u prethodne dve sezone, Zeka Ledeja i Džejmsa Nanelija.

Što se tiče Baskonije, ona će ovih dana ostati bez još jednog bitnog igrača, pošto će plejmejker Kodi Miler-Mekintajer preći u Crvenu zvezdu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija