• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

24.08.2024

11:09

Opa, Čović otkrio! Hteli smo Avramovića, ali zbog ovoga smo odustali!

Starsportphoto, Zoran Sinko

Crvena zvezda

Opa, Čović otkrio! Hteli smo Avramovića, ali zbog ovoga smo odustali!

Podeli vest

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović (66), otkrio je da je želeo doskorašnjeg igrača Partizana Aleksu Avramovića (29) u crveno-belom taboru.

Alfa i omega Crvene zvezde obelodanio je da je klub bio veoma zainteresovan da iz Humske dovede reprezentativca Srbije, ali je i objasnio zašto nisu krenuli po njega.

- Znate kako, iz Manile je došao razigran gde je odigrao perfektno, ali je sezonu odigrao nikako. Čak toliko mučno da je jedva čekao da ode. Razmišljali smo o njemu svojevremeno, ali smo se dogovorili sa našim navijačima da ne pravimo više prelaske iz Partizana u Zvezdu. To hoćemo da poštujemo u seniorskom timu. Mislim da je Aleksa sjajan čovek i igrač, dolazi iz zvezdaške porodice tako da je meni žao. Možda jednog dana… - rekao je Čović na televitiji Sputnjik" u emisiji "Miljanov korner".

 

Foto: REUTERS

 

 

 

Pričao je Čović i o drugim željama šampiona ABA lige.

 - Taj dogovor sa navijačima važi i za strane igrače. Sada kada smo pričalo oko Kodija Milera-Mekintajera, kod njega je bila specifična situacija, jer znate kako je otišao iz Partizana. O Brunu Kaboklu nismo razmišljali iako se svašta pisalo. O njemu smo razmišljali dok nije došao u Partizana. Pričalo se o ciframa 900.000, 1.000.000 evra… Zato smo prekinuli da razmišljamo o njemu. Bilo bi zanimljivo videti Jaga i Kabokla zajedno, ali bi morali da budu pod posebnom disciplinskom kontrolom, pošto su "vatreni" i jedan i drugi - kaže Čović.

Zvezda trenutno ima 16 igrača, a trenutno žele samo još jednog.

- Razmišljamo o Petruševu i nikom drugom. On je igrač Olimpijakosa. Videćemo kako će oni složiti ekipu, da li Filip može da bude slobodan ili ne. Da li će doći, ne mogu da vam kažem. On je na putu potpunog sazrevanja. Ja da sam u NBA timu, spojio bih Petruševa i Jokića. Naše je da probamo. Mi nikome nismo otimali igrača. Petruševa ili nekog drugog. Mi imamo naših 16 - tvrdi iskusni funkcioner.

 

Foto: REUTERS

 

 

 

Govorio je i o budžetu za predstojeću sezonu.

- Vidite ovako, oko 12.500.000 evra će biti igrači. Mi smo vrlo transparenti, budžetska inspekcija je bila, nije našla nijednu grešku. Prodaja sezonskih karata odlično ide, zasada smo prodali oko 8.000. Sezona neće biti laka i drugi timovi su sve jači. Ima nekoliko igrača koji se u FMP-u razigravaju za Crvenu zvezdu poput Šaranovića, Barne i da ne nabrajam dalje. Zvezda će gledati da proizvodi jednog, dvojicu, trojicu igrača po sezoni. Andrej Kostić će dobiti šansu u ABA ligi, a zašto da ne i u Evroligi. Ali, to je pitanje ipak za Janisa Sferopulosa. Došao je Dragoljub Avramović koji se dokazao kao stručnjak i radimo na tome da imamo još bolju školu - kaže Čović. 

Pričao je Čović ponovo da bi mogao da prepusti predsedničku funkciju Željku Drčeliću, ali ne uskoro.

- Znate šta, moj mandat ističe 2026. godine. Bože zdravlja. Uprava je odlična, a čak ćemo se širiti. Željko je čovek koji pun energije i hoće da radi, tako da nastavljamo zajedno. Mnogi prizivaju razne stvari, ali samo da ih obavestim da sam zdrav i spreman za novu sezonu - zaključio je Nebojša Čović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?
Live TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?

Kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je da bi bio srećan da Elonu Masku da visok položaj u svojoj administraciji ako pobedi na izborima u novembru. Gosti "Otvorenog studija" Informer TV politički konsultant Vlada Dobrosavljević i ekonomista profesor Bojan Dimitrijević komentarisali su ovu vest, ali i analizirali šta to povezuje ova dva preduzetnika.

23.08.2024

20:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija