• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

24.08.2024

13:02

Zoran Savić o Naneliju: Nije otišao zbog tuče sa Lazarevićem!

Starsportphoto

Partizan

Zoran Savić o Naneliju: Nije otišao zbog tuče sa Lazarevićem!

Podeli vest

Sportski direktor Partizana Zoran Savić kaže da američki košarkaš Džejms Naneli klub nije napustio iz razloga što se potukao sa igračem Crvene zvezde Stefanom Lazarevićem, već da je ta odluka donesena mnogo ranije.

Savić je u opširnom intervjuu za "Mocart sport" govorio o brojnim temama, a jedna od njih odnosila se na status američkog šutera, koji je nakon dve godine u klubu napustio crno-bele. Džejmsu se ta odluka očigledno nije svidela, pa je u nekoliko oglašavanja udario po svom bivšem klubu, a naročito po predsedniku Ostoji Mijailoviću.

Sada je o ljubimcu "grobara" govorio i sportski direktor Partizana Zoran Savić. Iako se spekulisalo da su u Partizanu doneli odluku o okončanju saradnje sa Nanelijem posle onog čuvenog incidenta sa Stefanom Lazarevićem, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije kaže da to nije tačno.

- Jedna stvar treba svima da bude jasna. Džejms je ostavio veliki trag u Partizanu i svi ga volimo. Mnogo je dao klubu, imao je više nego solidnu sezonu, ali odluka da li nastavljamo sa njim nije doneta na osnovu tog incidenta u finalu ABA lige. Kao što sam rekao, mi smo se za rekonstrukciju odlučili mnogo ranije - kaže Savić.

Foto: Starsportphoto

Zoran Savić

 

Ipak, ni sam ne može da se načudi kako je moguće da dođe do sukoba dva košarkaša i to na dan odigravanja vrlo važne utakmice.

- Bilo je razgovora između Željka, Ostoje i mene, videli smo neke stvari u timu koje nam se nisu svidele i to je to. Glupo je da mi sudimo po njemu na osnovu tog incidenta, doduše to nikada u karijeri nisam video. Da se igrači potuku na dan utakmice. Kažem sebi da sam u košarci sve do sada video i doživeo, ali to nisam. Da ne ulazim u razloge što i kako se to desilo, ali recite mi veliki klub kao što je Real i Barselona... Da li bi oni otvorili neki postupak, da saznaju šta se dešava. Ja mislim da bi - dodaje Savić.

Foto: Starsportphoto

Džejms Naneli

 

Naneli je u jednom momentu optužio klub da mu je ostao dužan novac, a Savić kaže da je Amerikanac ispoštovan maksimalno. I to ne samo u finansijskom smislu.

- Njegov neostanak u klubu nije vezan za incident. Moj posao je da napravim ekipu zajedno sa Željkom i predsednikom. Doneli smo odluku iza koje stojimo. Nanelija smo ispoštovali što se tiče ekonomske strane i zahvaljujemo se na svemu što je uradio za Partizan. Klub je funkcionisao pre njega, funkcionisaće i posle njega. Partizan je veći od svakog pojedinca - naglašava Savić u intervjuu za "Mocart sport".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Mijatović: Eksploatacija litijuma bezbedna za okolinu ako se ispoštuju sve procedure (VIDEO)
Politika

Mijatović: Eksploatacija litijuma bezbedna za okolinu ako se ispoštuju sve procedure (VIDEO)

Generalni sekretar Saveza inženjera rudarstva i geologije Srbije Predrag Mijatović izjavio je danas da je dekanka Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu Biljana Abolmasov u pravu kada kaže da eksploatacija litijuma u Jadru može da bude potpuno bezbedna za okolinu ukoliko se ispoštuju sve zakonske procedure koje je Srbija donela i donesu svi neophodni tehnički dokumenti koji prate otvaranje rudnika.

24.08.2024

13:45

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija